Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πρόταση για ανοικοδόμηση της αρένας του Κολοσσαίου

Ο υπουργός πολιτισμού της Ιταλίας  υποστηρίζει την πρόταση για την αποκατάσταση του δαπέδου στο Κολοσσαίο της Ρώμης, που θα επιτρέπε...



Ο υπουργός πολιτισμού της Ιταλίας  υποστηρίζει την πρόταση για την αποκατάσταση του δαπέδου στο Κολοσσαίο της Ρώμης, που θα επιτρέπει πλέον στους επισκέπτες να στέκονται στην αρένα όπου πάλευαν κάποτε οι μονομάχοι. 

Στην αρχαιότητα ένα ξύλινο πάτωμα καλυμμένο με άμμο είχε χτιστεί πάνω από τις σήραγγες μέσω των οποίων ζώα, μαχητές ή εκτελεστές εισέρχονταν στην αρένα. Αυτή η υπόγεια κατασκευή έχει εκτεθεί για περισσότερο από έναν αιώνα. 

Ο Ιταλός αρχαιολόγος Daniele Manacorda πρότεινε τον Ιούλιο να τοποθετηθεί και πάλι το δάπεδο στο Κολοσσαίο. 



«Θα το εκτιμούσαν σίγουρα οι τουρίστες αλλά το αμφιθέατρο θα μπορούσε και πάλι να χρησιμοποιηθεί την οργάνωση εκδηλώσεων», αναφέρει ο Manacorda αρχαιολογικό περιοδικό «Archeo». 

«Μου αρέσει η ιδέα πάρα πολύ», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Darion Franceschini μέσω Twitter την περασμένη Κυριακή. «Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο θάρρος». 

Το Κολοσσαίο βρίσκεται σήμερα διαδικασία αποκατάστασης μέσω ιδιωτικής χρηματοδότησης, ένα από τα πολλά έργα στην Ιταλία που παλεύουν να διασώσουν τα πολιτιστικά ορόσημα της χώρας από τη φθορά, καθώς τα χρήματα από την κυβέρνηση ολοένα και ελαττώνονται.



Δεν υπάρχουν σχόλια