Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Άγια Νύχτα...στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης!

Το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης καλεί μικρούς και μεγάλους σε μία παραμυθένια ...

Άγια Νύχτα...στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης!

Το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης καλεί μικρούς και μεγάλους σε μία παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο: "Άγια Νύχτα ..στο Μουσείο", τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, στις 18.30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης.

Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία είναι η πιο αγαπημένη ιστορία των Χριστουγέννων. Ας αφήσουμε τη μαγεία της να μας πλημμυρίσει στολίζοντας το δέντρο του Μουσείου με παιδικές ευχές και απολαμβάνοντας τις περιπέτειες του τσιγκούνη Σκρουτζ με την προβολή της ταινίας «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθεί ζεστή σοκολάτα και γιορτινά γλυκίσματα.

Κάλεσμα αλληλεγγύης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, απευθύνει κάλεσμα σε όποιον ενδιαφέρεται να στηρίξει το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου προσφέροντας προαιρετικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μακράς διαρκείας για να δοθούν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Άγια Νύχτα...στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης!

Τα είδη που μπορούν να προσφερθούν είναι: ρύζι, μακαρόνια, λάδι, όσπρια, γάλα παιδικό σε κουτιά, φρυγανιές, κονσέρβες τροφίμων, χαρτοπετσέτες, σαπούνια, απορρυπαντικά για πιάτα και για ρούχα. Τα είδη θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τις αρχαιολόγους κ.κ. Πολυξένη Μπάρκα και Γεωργία Πεταρούδα στα τηλέφωνα. 26820-89890 και 26820-89892 (Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης).

Ευχαριστίες

Για την διακόσμηση χώρων ευχαριστούμε τους:
  • Μαρία Μερκούρη - Γιάννη Συρανίδη,

Για τα γλυκίσματα ευχαριστούμε τα Αρτοποιία - Zαχαροπλαστεία:
  • Καλδάνη Αικατερίνη «Ξυλόφουρνος»
  • Καρανίκα Γεωργία «Φούρνος»
  • «Τριάντος»
  • Σταύρος Πανταζής «Το σπιτικό»

Για την ζεστή σοκολάτα ευχαριστούμε το:
  • café «Τσέρκι»

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Ανθή Αγγέλη, Αρχαιολόγος.

Λίγα λόγια για την ταινία,

«Το πνεύμα των Χριστουγέννων», ένα διήγημα του Κάρολου Ντίκενς, που δημιούργησε τον μοναδικό μεγάλο χριστουγεννιάτικο μύθο της σύγχρονης λογοτεχνίας. Ο πρωτότυπος τίτλος του είναι A Christmas Carol (Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα). Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις 19 Δεκεμβρίου 1843 και αμέσως έγινε μεγάλη επιτυχία καυτηριάζοντας δυο μεγάλα κοινωνικά θέματα της εποχής της Βικτωριανής Αγγλίας, την κοινωνική αδικία και τη συνακόλουθη φτώχεια.

Ήρωας του μυθιστορήματος είναι ο Εμπενίζερ Σκρουτζ, ένας ηλικιωμένος τσιγκούνης, που δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Στο μυαλό του οι άνθρωποι υπάρχουν μόνο για να του προσφέρουν χρήματα, ενώ απεχθάνεται τα Χριστούγεννα, καθώς θεωρεί ότι προσθέτουν ένα ακόμα χρόνο στην πλάτη του, χωρίς να τον κάνουν πλουσιότερο.

Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία γνώρισε πολλές μεταφορές στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, το θέατρο και την όπερα. Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ, ο πάμπλουτος τσιγγούνης ήρωας του Γουόλτ Ντίσνεϊ, έχει σημείο αναφοράς τον Εμπενίζερ Σκρουτζ.


Πηγή: @Preveza

Δεν υπάρχουν σχόλια