Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βυζαντινή δεξαμενή διασώζεται την τελευταία στιγμή στην Κωνσταντινούπολη

Τα ίχνη μιας μεγάλης βυζαντινής δεξαμενής βρέθηκαν κατά τη διάρκεια κατασκευής ενός ξενοδοχείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Αρμένικη...


Κωνσταντινούπολη βυζαντινά μνημεία

Τα ίχνη μιας μεγάλης βυζαντινής δεξαμενής βρέθηκαν κατά τη διάρκεια κατασκευής ενός ξενοδοχείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Αρμένικης Καθολικής Μονής Mıhitaryan στην περιοχή Şişli Halaskargazi της Κωνσταντινούπολης.

Η ιστορική κατασκευή, η οποία επρόκειτο να ταφεί από τα μηχανήματα της κατασκευαστικής εταιρείας, διασώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν εντοπίσθηκε από έναν διερχόμενο πολίτη. Όταν έφτασαν στην περιοχή οι αρχαιολόγοι από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε η δομή, η οποία πιστεύεται ότι είναι μια βυζαντινή δεξαμενή. Οι κατασκευαστικές εργασίες σταμάτησαν ενώ ασκήθηκε μήνυση κατά της κατασκευαστικής εταιρείας.

Οι αρχαιολόγοι δήλωσαν ότι οι εργάτες έπρεπε να είχαν ενημερώσει αμέσως το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ή το πλησιέστερο αρχαιολογικό μουσείο, όταν ανακάλυψαν την ιστορική κατασκευή. Ενδέχεται επίσης, να υπάρχουν και άλλα ιστορικά κτίρια στην περιοχή. 

Πρόσφατα, μια αντίστοιχη κατασκευή που μοιάζει με δεξαμενή της βυζαντινής εποχής ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης μιας υπόγειας διάβασης στην περιοχή Beyazıt της Κωνσταντινούπολης. Η κατασκευαστική εταιρεία είχε προσπαθήσει να καλύψει την είσοδο στο αρχαίο κτίριο και να συνεχίσει τις εργασίες της, αλλά χάρη στην παρατηρητικότητα ενός πολίτη, διασώθηκε από το να θαφτεί για πάντα.



Δεν υπάρχουν σχόλια