Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σεμινάρια και διαλέξεις Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας

Προγραμματισμένη διάλεξη επιστημονικού, αρχαιολογικού περιεχομένου θα γίνει την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στο αμφιθέατρο του νέου Αρ...

Σεμινάρια και διαλέξεις Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας

Προγραμματισμένη διάλεξη επιστημονικού, αρχαιολογικού περιεχομένου θα γίνει την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στο αμφιθέατρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών στις 19.00 με θέμα "Το χρονικό της ανάδειξης τριών αρχαίων πόλεων της Αιτωλοακαρνανίας,  Πάλαιρος, Οινιάδες και Πλευρώνα". 

Την διάλεξη θα πραγματοποιήσει ο Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού Δρ. Λάζαρος Κολώνας.

Επίσης, λόγω μεγάλης επιτυχίας και απήχησης, το μαρμάρινο κεφάλι γυναικείου αγάλματος που αποδίδεται στην αυτοκράτειρα Φαυστίνα παραμένει στον προθάλαμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών ως έκθεμα του μήνα. Το συγκεκριμένο έργο τέχνης, ρωμαϊκής αυτοκρατορικής περιόδου και συγκεκριμένα του 2ου αι. μ.Χ., βρέθηκε στο Κάστρο της Πάτρας κατά τις εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης που υλοποίησε η οικεία Εφορεία Αρχαιοτήτων. Πληροφοριακό υλικό και προβολή ολιγόλεπτης σχετικής ταινίας πλαισιώνουν το έκτακτο ετούτο έκθεμα, που για πρώτη φορά βγαίνει από τις αποθήκες του Μουσείου.

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαίας θα προσφέρει στους επισκέπτες του Μουσείου μία σεμιναριακή περιήγηση με τίτλο «Ματιές στα γλυπτά του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών». Θα γίνει αναφορά σε τύπους γλυπτών και επιρροές από τις μεγάλες σχολές / εργαστήρια της κλασικής παράδοσης, στους χώρους ανίδρυσης αγαλμάτων, τις τεχνικές των αρχαίων καλλιτεχνών, τα υλικά κατασκευής, το ρόλο των γραπτών πηγών στην ταυτοποίηση ευρημάτων, ζητήματα συμβολισμού και εικονογραφίας, θρησκείας κλπ., προκειμένου να φωτιστεί η ζωή στην Πάτρα κατά τη ρωμαϊκή αυτοκρατορική περίοδο, από άποψη καλλιτεχνικής παραγωγής και βιοτικού επιπέδου.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο θα είναι δωρεάν κατόπιν τηλεφωνικής δήλωσης.

1η Ομάδα στις 10.30 το πρωί και 2η ομάδα στη 13.00 το μεσημέρι. 
Μέγιστος αριθμός ανά ομάδα – 15 άτομα. 
Υπεύθυνη σεμιναρίου – Δρ. Έλενα Παρτίδα.


Πηγή: HappyWeek, The Best

Δεν υπάρχουν σχόλια