Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Ακρόπολη από τον Ιούνιο

Από τον Ιούνιο και από τον χώρο της Ακρόπολης θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει να έχει...



Ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Ακρόπολη από τον Ιούνιο

Από τον Ιούνιο και από τον χώρο της Ακρόπολης θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει να έχει επεκταθεί σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Κανελλοπούλου.

Επίσης, απαντώντας ο κ. Ξυδάκης σε άλλη ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Φ. Αραμπατζή, έκανε γνωστό ότι η χρηματοδότηση της Αμφίπολης συνεχίζεται και αφορά την ανθρωπολογική ανάλυση των ευρημάτων, τη συντήρησή τους και την αναστήλωση του μνημείου.

Ειδικά για το ηλεκτρονικό εισιτήριο υπενθυμίζεται πως στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Ξυδάκης στις 16 Απριλίου ανακοινώθηκε πως η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από επτά μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους: Ακρόπολη, Ολυμπιείο, Αρχαία Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Ρωμαϊκή Αγορά, Κεραμεικός, Θέατρο Διονύσου.

Με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η αγορά εισιτηρίων θα μπορεί να γίνεται μέσω Internet, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, γεγονός που θα διευκολύνει το κοινό, θα μειώνει τις ουρές, ενώ η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί με την εγκατάσταση σύγχρονων ακυρωτικών μηχανημάτων.

Πάντως, παράλληλα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο ο κ. Ξυδάκης ανακοίνωσε και την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σημειώνοντας ότι «έχουμε τα φθηνότερα εισιτήρια σε όλη την Ευρώπη, σε τέτοιο βαθμό, ώστε αδικούμε την αξία του προσφερόμενου αγαθού».

Επίσης, καταργείται το μέτρο της ελεύθερης εισόδου τους θερινούς μήνες (το μέτρο θα συνεχίσει να ισχύει για τη χειμερινή περίοδο), ενώ δεν αλλάζει το πλαίσιο για τις κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο ή δωρεάν είσοδο για όλο το χρόνο.

Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι η καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι ένα από τα μέτρα για τον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς που περιλαμβάνονται στη «λίστα Βαρουφάκη». Από τα μέτρα αυτά η κυβέρνηση προσδοκά να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους 5 ώς 10 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ προβλέπεται αύξηση εσόδων ύψους 20 εκατ. ευρώ από το 2016 και μετά.


Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια