Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κυκλαδικά ειδώλια με γνωστή ανασκαφική προέλευση πέρα από τις Κυκλάδες: Ηπειρωτική Ελλάδα, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο

«Κυκλαδικά ειδώλια με γνωστή ανασκαφική προέλευση πέρα από τις Κυκλάδες: Ηπειρωτική Ελλάδα, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο» είναι τ...




Κυκλαδικά ειδώλια με γνωστή ανασκαφική προέλευση πέρα από τις Κυκλάδες: Ηπειρωτική Ελλάδα, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο

«Κυκλαδικά ειδώλια με γνωστή ανασκαφική προέλευση πέρα από τις Κυκλάδες: Ηπειρωτική Ελλάδα, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο» είναι το θέμα διεθνούς συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία στις 25-26 Μαΐου 2015.

Η Πρωτοκυκλαδική γλυπτική είναι ένα πεδίο έρευνας που προκαλεί μεν τον θαυμασμό αλλά δεν έχει τύχει της δέουσας προσοχής. Πολλές πρόσφατες και παλαιότερες ανασκαφές, στις οποίες βρέθηκαν Κυκλαδικά ειδώλια, είναι αδημοσίευτες και ορισμένες από τις μελέτες που έγιναν έχουν δεχθεί κριτική ότι προσεγγίζουν τα αντικείμενα αυτά μόνον ως έργα τέχνης χωρίς να δίνουν προτεραιότητα στα ανασκαφικά δεδομένα.

Το φετινό συνέδριο αποτελεί τη συνέχεια του περυσινού επιτυχούς συνεδρίου «Κυκλαδικά ειδώλια με γνωστή ανασκαφική προέλευση», στο οποίο κορυφαίοι μελετητές και ανασκαφείς των Κυκλάδων παρουσίασαν ένα μεγάλο αριθμό νέων και παλαιών Κυκλαδικών ειδωλίων και τις ανασκαφικές τους συνάφειες. Εφέτος θα παρουσιαστούν ευρήματα της ίδιας σημασίας πέρα από τις Κυκλάδες (από την ηπειρωτική Ελλάδα, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο). Οι περιοχές που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν την Αττική, την Εύβοια, την Αργολίδα και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και του ευρύτερου Αιγαιακού χώρου.

Παράλληλα θα γίνουν και κάποιες συγκρίσεις με ειδώλια από τη δυτική Μικρά Ασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια