Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Θέατρο, αρχιτεκτονική, θεατρικότητα» με τον Μ.Κορρέ στο Εθνικό Θέατρο

Ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ Μ. Κορρές μας υποδέχεται στο «Συμπόσιο του μήνα», με τίτλο «Θέατρο, αρχιτεκτονική, θεατρικότητα» στην...


«Θέατρο, αρχιτεκτονική, θεατρικότητα» με τον Μ.Κορρέ στο Εθνικό Θέατρο

Ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ Μ. Κορρές μας υποδέχεται στο «Συμπόσιο του μήνα», με τίτλο «Θέατρο, αρχιτεκτονική, θεατρικότητα» στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού.

Το Εθνικό Θέατρο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Στάθης Λιβαθινός σας προσκαλούν στο «Συμπόσιο του μήνα», με τίτλο «Θέατρο, αρχιτεκτονική, θεατρικότητα», το οποίο  θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή (Αγ. Κωνσταντίνου 22-24) την Τρίτη 26 Μαΐου 2015, ώρα 20.30.

Ομιλητής του Συμποσίου είναι ο διακεκριμένος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Μανόλης Κορρές, γνωστός στο ευρύ κοινό για το σημαντικότατο έργο του στο πρόγραμμα αποκατάστασης των Μνημείων της Ακρόπολης.

Ποιες συνθήκες καθόρισαν τη θεατρική αρχιτεκτονική από την αρχαιότητα έως σήμερα;

Ο Μανώλης Κορρές εξετάζει στην ομιλία του τις συνθήκες που καθόρισαν τη θεατρική αρχιτεκτονική από την αρχαιότητα έως σήμερα. Τα θεατρικά κτίσματα εξελίσσονται διαρκώς αντανακλώντας την ίδια την εξέλιξη του θεατρικού είδους και την εκάστοτε κοινωνική διάρθρωση. Η θεατρική αρχιτεκτονική καθίσταται με τη σειρά της έργο τέχνης και αυτοτελές θέαμα με τους ρυθμούς, τη διακόσμηση και την ιδιαίτερη γωνία θέασης κάθε εποχής.

Μετά την ομιλία του Μανώλη Κορρέ θα ακολουθήσει ευρύς διάλογος με το κοινό.

Συντονιστής του Συμποσίου είναι ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης.

Info:

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια