Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το καλοκαίρι αφήστε το παιδί στα χέρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Σε ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις, που θα διεξαχθούν για ένα μήνα, από τις 23 Ιουνίου ως τις 23 Ιουλίου 2015, προσκαλεί τ...


Το καλοκαίρι αφήστε το παιδί στα χέρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Σε ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις, που θα διεξαχθούν για ένα μήνα, από τις 23 Ιουνίου ως τις 23 Ιουλίου 2015, προσκαλεί τους μικρούς φίλους του το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πρόκειται για δράσεις, μέσα από τις οποίες τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Συγκεκριμένα, οι μικροί επισκέπτες του Μουσείου θα μπορούν να συμμετάσχουν σε πολλά εικαστικά εργαστήρια, φτιάχνοντας και παίρνοντας μαζί τους μικρά έργα τέχνης, εμπνεόμενα από τα εκθέματα του Μουσείου. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ευχάριστα στον εκθεσιακό χώρο με παιχνίδια αναζήτησης και να λάβουν αναμνηστικά δώρα.

Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθούν:

Α) Παιχνίδια αναζήτησης με δύο διαφορετικές θεματικές: Αρχαία παιχνίδια και μυθικά πλάσματα. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια εκπαιδευτικού φυλλαδίου και την καθοδήγηση των υπευθύνων αρχαιολόγων. Το ταξίδι της αναζήτησης ολοκληρώνεται με την ανακάλυψη του κρυμμένου θησαυρού. Ώρα διεξαγωγής: 11:00 - 13:30.

Β) Εικαστικά εργαστήρια με πέντε διαφορετικές θεματικές στο αίθριο του Μουσείου:
    Το καλοκαίρι αφήστε το παιδί στα χέρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
  • Μαθαίνω για τα αρχαία παιχνίδια και συμμετέχω σε εργαστήρι κατασκευής ίυγγας.
  • Μαθαίνω για τα μυθικά πλάσματα και συμμετέχω σε εργαστήρι κατασκευής Σειρήνας.
  • Γνωρίζω τον φυσικό κόσμο της προϊστορικής Σαντορίνης και δημιουργώ το δικό μου έργο εμπνευσμένο από την τοιχογραφία της Άνοιξης.
  • Φέρνω από το σπίτι μου ανακυκλώσιμα υλικά και φτιάχνω με κολάζ αρχαία μουσικά όργανα, παιχνίδια, μυθικά πλάσματα, θεατρικές μάσκες, ψηφιδωτά και άλλα εκθέματα του Μουσείου.
  • Καλωσορίζω το καλοκαίρι και δημιουργώ στο Μουσείο το δικό μου καλοκαιρινό αναμνηστικό, εμπνευσμένο από έκθεμά του. Ώρα διεξαγωγής: 11:00 - 13:00.



Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά, ενώ είναι απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Έναρξη δηλώσεων: 15 Ιουνίου 2015. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132144813 και 2132144814 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 14:00).


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια