Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

O ναός του Ποσειδώνα έγινε πλανητάριο!

Ο ναός του Ποσειδώνα φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό με μοναδικό τρόπο Credit:( www.alexandrosmaragos.com ) Εκπληκτική φωτογραφία του νυχ...

O ναός του Ποσειδώνα έγινε πλανητάριο!
Ο ναός του Ποσειδώνα φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό με μοναδικό τρόπο
Credit:(www.alexandrosmaragos.com)
Εκπληκτική φωτογραφία του νυχτερινού ουρανού στο Σούνιο που ελήφθη από έλληνα φωτογράφο έγινε viral.


Μια εκπληκτική φωτογραφία του νυχτερινού ουρανού πάνω από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο έγινε viral τις τελευταίες ώρες. Τη φωτογραφία τράβηξε πριν από τρεις εβδομάδες ένας ταλαντούχος έλληνας φωτογράφος και σκηνοθέτης. Η εικόνα υπέπεσε στην αντίληψη της NASA η οποία την αναδημοσίευσε με σχόλια και ένα επιπλέον γράφημα με αποτέλεσμα να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Την εικόνα τράβηξε ο Αλέξανδρος Μαραγκός που, ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητές του, είναι συντάκτης του Momentum, ενός πολυθεματικού blog αφιερωμένου στον ανεξάρτητο κινηματογράφο. Ο κ. Μαραγκός χρησιμοποιεί κάμερες HD DSLR. Στη φωτογραφία ο ναός του Ποσειδώνα θυμίζει φάρο με τις ακτίνες φωτός να μοιάζουν σαν τροχιοδεικτικά σε έναν πεντακάθαρο νυχτερινό ουρανό όπου διακρίνονται όχι μόνο άστρα αλλά μεγάλες δομές του γαλαξία μας. 

O ναός του Ποσειδώνα έγινε πλανητάριο!

«Μπορεί να μοιάζει σαν φάρος, οι ακτίνες φωτός στον ορίζοντα στην πραγματικότητα προέρχονται από τον ναό του Ποσειδώνα στο ακρωτήρι Σούνιο. Σε πρώτο πλάνο, λίγο από το φως του ναού αντανακλά στο Αιγαίο Πέλαγος. Αν και πρόκειται για ένα 'θαλασσινό' μνημείο, σε αυτή την εικόνα, ο ναός στρέφει το βλέμμα του στον ουρανό» αναφέρει στο σχόλιο της φωτογραφίας η NASA δίνοντας στη δημοσιότητα ένα γράφημα στο οποίο καταγράφονται αστερισμοί, νεφελώματα και πλανήτες που αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό. 


Πηγή: Θ. Λαϊνάς, Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια