Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

Ξεκίνησε η ανασκαφή στη μεγάλη βασιλική της Pliska


Ξεκίνησε η ανασκαφή στη μεγάλη βασιλική της Pliska

«Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην μεγάλη βασιλική της Pliska ξεκίνησαν επίσημα στις 9 π.μ. την Τρίτη. Η διαδικασία της αποκατάστασης του ναού έχει πλέον ξεκινήσει επίσημα», δήλωσε ο καθηγητής Bozhidar Dimitrov, διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Βουλγαρίας, σχολιάζοντας τη χρηματοδότηση που παρέχεται από το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας για τις αρχαιολογικές ανασκαφές, τις μελέτες και τις εργασίες αποκατάστασης στη Pliska.

«Βάσει του Χάρτη της Βενετίας, οι ανασκαφικές εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν 100%. Παρά το γεγονός ότι οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από τα τέλη του 19ου και κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 20ου αιώνα η μεγάλη βασιλική παρέμεινε θαμμένη σε έναν χώρο αρκετών εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων».

«Το ανασκαφικό έργο ξεκινά με το λεγόμενο «ιερό πηγάδι». Στο παρελθόν, πολλές εκκλησίες είχαν πηγάδια, που ονομάζονται «Αγιασμοί». Συνήθως υπάρχει ιαματικό νερό σε αυτά, στοιχείο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν για την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών», εξηγεί ο κ. Dimitrov.
1 σχόλια:

Crave Freestuff είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Δημοσίευση σχολίου