Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ο καθρέφτης της Ευρώπης

Μετά από το «δαχτυλίδι του Θησέα», την «Αιγύπτια γάτα Μίου» και την «Άρτεμη από τη θάλασσα», το Αθέατο Μουσείο φιλοξενεί τoν «καθρέφτη...

Ο καθρέφτης της Ευρώπης

Μετά από το «δαχτυλίδι του Θησέα», την «Αιγύπτια γάτα Μίου» και την «Άρτεμη από τη θάλασσα», το Αθέατο Μουσείο φιλοξενεί τoν «καθρέφτη της Ευρώπης»...

Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει, είναι η νέα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο θα παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά. 

Το Αθέατο Μουσείο αποκαλύπτει, είναι η νέα, ανοιχτή πρόσκληση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας που κρύβει το επιλεγμένο έκθεμα.

Μετά από το «δαχτυλίδι του Θησέα», την «Αιγύπτια γάτα Μίου» και την «Άρτεμη από τη θάλασσα», το Αθέατο Μουσείο φιλοξενεί τoν «καθρέφτη της Ευρώπης»... Πρόκειται για το χάλκινο κάτοπτρο των αρχών του 4ου αι. π.Χ., που ανακαλύφθηκε σε τάφο πλούσιας γυναίκας της αρχαίας Ερέτριας και φέρει στην επιφάνεια του καλύμματός του τη θαυμάσια παράσταση της Ευρώπης πάνω στον ταύρο. Ο καθρέφτης της Ευρώπης θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 23 Ιουλίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) και θα παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Ο καθρέφτης της Ευρώπης

Ο καθρέφτης της Ευρώπης
Το χάλκινο κάλυμμα του καθρέφτη της Ευρώπης
Στις 9, 16, 23 και 30 Αυγούστου και στις 20 Σεπτεμβρίου (ημέρα Κυριακή) ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για την αρπαγή της Ευρώπης από τον ερωτευμένο Δία, για τη μοίρα της ίδιας και των παιδιών της στον αρχαιοελληνικό μύθο, καθώς και για όλα εκείνα τα ευρήματα, που περιμένουν τη σειρά τους για να αναδυθούν από την ασφαλή τους αφάνεια στο φως.

Ο καθρέφτης της Ευρώπης
Αναπαράσταση χρήσης πτυκτού κατόπτρου (Σχέδιο: Νεκταρία Ρουμελιώτη)
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Κυριακή 9, 16, 23, 30 Aυγούστου και 20 Σεπεμβρίου 2015

Ώρα: 13:00

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου 
και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Πληροφορίες: Τηλ. 213 214 4891


Δεν υπάρχουν σχόλια