Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σιταποθήκες της ρωμαϊκής εποχής αποκαλύφθηκαν στην αρχαία Τρίπολη

Κτιριακά κατάλοιπα 1900 ετών ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών που διεξάγονται στην αρχαία πόλη της Τρίπολης, στη...

Σιταποθήκες της ρωμαϊκής εποχής αποκαλύφθηκαν στην αρχαία Τρίπολη

Κτιριακά κατάλοιπα 1900 ετών ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών που διεξάγονται στην αρχαία πόλη της Τρίπολης, στη δυτική επαρχία Denizli της σημερινής Τουρκίας. Τα κτίρια χρησιμοποιούνταν ως σιταποθήκες, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές συνεχίζονται στην αρχαία Τρίπολη, σε μια περιοχή που σχηματίζει ένα τρίγωνο ανάμεσα στη Φρυγία, την Καρία και τη Λυδία.

Ο Bahadir Duman, επικεφαλής των ανασκαφών και καθηγητής του τμήματος Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Pamukkale δήλωσε ότι το ανασκαφικό έργο του τρέχοντος έτους ξεκίνησε  στην αρχαία πόλη τον περασμένο Μάρτιο. Η επιφανειακή έρευνα έδειξε ότι η περιοχή χρονολογείται πριν από 5.000 χρόνια περίπου ενώ κατοικήθηκε ξανά κατά τον 2ο αιώνα.

«Η περιοχή των σιτοβολώνων είναι ένας από τους τομείς στους οποίους εργαζόμαστε φέτος. Αποτελείται από δύο κτίρια που συνδέονται μεταξύ τους. Η Τρίπολη βρίσκεται κατά μήκος μιας πεδιάδας που ποτίζεται από τον ποταμό Μαίανδρο. Ως εκ τούτου, αυτές οι σιταποθήκες μας δείχνουν ότι υπήρχαν γεωργικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας. Αναλύουμε αυτά τα κατάλοιπα με την υποστήριξη ακαδημαϊκών από τα τμήματα βιολογίας και γεωλογίας. Εργαζόμαστε για να μάθουμε τα είδη των σπόρων που καλλιεργούνταν», είπε. 

Ο Duman εκτιμά ότι οι σιταποθήκες χτίστηκαν κατά την ρωμαϊκή περίοδο. «Περιμένουμε να βρούμε και άλλες σιταποθήκες. Έχουμε ερευνήσει την περιοχή με γεω-ραντάρ. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι υπάρχουν περισσότερες σιταποθήκες», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια