Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές στη βασιλική της Νίκαιας

Οι ενάλιες αρχαιολογικές ανασκαφές ξεκίνησαν στα κατάλοιπα της βασιλικής που ανακαλύφθηκε στις αρχές του 2014 στη λίμνη της Νίκαιας στ...

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές στη βασιλική της Νίκαιας

Οι ενάλιες αρχαιολογικές ανασκαφές ξεκίνησαν στα κατάλοιπα της βασιλικής που ανακαλύφθηκε στις αρχές του 2014 στη λίμνη της Νίκαιας στη σημερινή Τουρκία.

Οι ανασκαφές που διενεργούνται από το τμήμα Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Uludağ σε συνεργασία με το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και τον δήμο της Προύσας έχουν ως στόχο να ανακτήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βασιλική.

Η βασιλική, η οποία βρίσκεται σε βάθος μόλις 1,5 με 2 μέτρα, ανακαλύφθηκε στα πλαίσια εναέριας φωτογράφισης της πόλης με σκοπό την απογραφή ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων. Αρχαιολόγοι, ιστορικοί και ιστορικοί τέχνης πιστεύουν ότι το κτίριο κατέρρευσε κατά τη διάρκεια σεισμού που εκδηλώθηκε στην περιοχή το 740 μ.Χ..

Στο πρώτο στάδιο των εργασιών, η περιοχή της βασιλικής περιφράχθηκε ενώ μια ομάδα 25 ατόμων από το πανεπιστήμιο διεξάγει ανασκαφικές εργασίες.

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές στη βασιλική της Νίκαιας

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές στη βασιλική της Νίκαιας

«Θα εξεταστεί πλήρως το υποθαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής», δήλωσε ο Recep Altepe. «Μια ομάδα 25 ατόμων προσπαθεί να ανακαλύψει αν υπάρχουν και άλλες δομές γύρω από την βασιλική. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ωραίο μνημείο εδώ για να προσελκύσουμε τον κόσμο. Έχουμε ήδη ένα πολύτιμο μνημείο, 1.600 ετών που είναι ήδη γνωστό. Θέλουμε οι άνθρωποι να επισκέπτονται τη βασιλική σαν να είναι ένα νησί μέσα στη λίμνη. Όποιο και αν είναι το κόστος θα πραγματοποιήσουμε το σχέδιο μας. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε θυσίες, έτσι ώστε η Νίκαια να γίνει ένας τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς και πόλος έλξης τουριστών».

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι λεπτομέρειες της βασιλικής και των γύρω καταλοίπων της  θα αποκαλυφθούν στο εγγύς μέλλον.

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές στη βασιλική της Νίκαιας

«Με αυτόν τον τρόπο, οι ανασκαφές θα είναι μια μεγάλη συνεισφορά στη Νίκαια που θα τη βοηθήσουν να μετατραπεί σε τουριστικό κέντρο. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι' αυτό και θέλω να τελειώσουν οι εργασίες και να ανοίξει για το κοινό το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Altepe.

Θυμίζουμε ότι η ανακάλυψη της βασιλικής αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες ανακαλύψεις του 2014 για το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια