Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο της Σοφίας Καλαντζάκου, Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο τη...


Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο της Σοφίας Καλαντζάκου, Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας, σε εικονογράφηση Σπύρου Γούση, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

Η Σοφία Καλαντζάκου εμπνεύστηκε τη νέα περιπέτεια από τον γνωστό μύθο που συνδέεται με την περιοχή της λίμνης Στυμφαλίας, στην ορεινή Κορινθία. Αφορμή της νέας αυτής ιστορίας στάθηκε ο συχνός εφιάλτης της Αλεξάνδρας με πρωταγωνίστριες τις Στυμφαλίδες όρνιθες· για να απαλλαγεί από το όνειρο, το κορίτσι έπρεπε να αποκαταστήσει την αδικία εις βάρος των ορνίθων, αναζητώντας την αλήθεια πίσω από τον μύθο. Το ταξίδι των παιδιών στη λίμνη και στα χωριά της Στυμφαλίας, καθώς και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας όπου αποτυπώνεται η περιβαλλοντική και ιστορική-αρχαιολογική σημασία της περιοχής, τα οδήγησε στην αποκάλυψη της βαθύτερης αιτίας του μυστηρίου, αλλά και του τρόπου με τον οποίο η πραγματικότητα έχει ενσωματωθεί στον μύθο. Τις περιπέτειες της παιδικής συντροφιάς, καθώς και τη γοητεία και την πολυμορφία του ευρύτερου τοπίου της Στυμφαλίας, αποδίδει γλαφυρά με την εικονογράφησή του ο Σπύρος Γούσης.

Το παιδικό αυτό βιβλίο αναδεικνύει τη σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πολιτισμό και εισάγει το νεανικό αναγνωστικό κοινό στην έννοια και τη σημασία του πολιτιστικού τοπίου. Επιπλέον, προτείνει δράσεις και πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν οι μαθητικές τάξεις, σε σχέση όχι μόνον με τη συγκεκριμένη λίμνη, αλλά και με άλλα τοπία που παρουσιάζουν ανάλογο ενδιαφέρον.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Βασιλική Νίκα (εκπαιδευτικός, δρ κοινωνικής ψυχολογίας) και η Ελένη Σβορώνου (υπεύθυνη Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης WWF Ελλάς, συγγραφέας παιδικών βιβλίων). Θα ακολουθήσει ανάγνωση αποσπασμάτων από την ίδια τη συγγραφέα, με παράλληλη δραματοποίησή τους από ομάδα νέων ηθοποιών (Νατάσα Αγγελοπούλου, Μαρία Δασκαλάκη, Νάντια Δεββέ, Ελένη Καραγιάννη, Βασίλης Κουλόπουλος, Κώστας Κούστας). Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί δημιουργικό εργαστήρι χειροτεχνίας και ζωγραφικής για παιδιά από 6 έως 12 ετών, με θέματα εμπνευσμένα από το βιβλίο.


Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Απαραίτητη η κράτηση λόγω και περιορισμένου αριθμού θέσεων (τηλ.: 210 3418011, Δευτ.-Παρ: 9:00-17:00) 

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

Περισσότερες πληροφορίες: Υπηρεσία Εκδόσεων ΠΙΟΠ, τηλ.: 210 3256943 και 210 3256930


Δεν υπάρχουν σχόλια