Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Υπέρ της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων στα Μουσεία

Επιβεβλημένη θεωρεί την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μουσεία η διευθύντρια του μουσείου Βυζαντινού πολιτισμού Θεσσαλονίκης Αγ...


Υπέρ της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων στα Μουσεία

Επιβεβλημένη θεωρεί την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μουσεία η διευθύντρια του μουσείου Βυζαντινού πολιτισμού Θεσσαλονίκης Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, η οποία όμως επισημαίνει ότι σήμερα οι περισσότεροι επισκέπτες έχουν είτε ελεύθερη είσοδο, είτε πολλές διευκολύνσεις.

Μιλώντας στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104, 9 και στην εκπομπή “Καθημερινά” με τη Νικόλ Καζαντζίδου και το Χρήστο Μάτη, η κ. Τσιλιπάκου τόνισε πώς το αντίτιμο των 4 ευρώ για το μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού είναι μικρό, λαμβάνοντας υπόψη τις διευκολύνσεις που υπάρχουν. “Ελάχιστοι τελικά πληρώνουν αυτό το αντίτιμο των 4 ευρώ. Θεωρώ ότι οπωσδήποτε θα έπρεπε να γίνει αύξηση. Βεβαίως -δεν θα είμαι η μόνη που το λέω- όλοι οι άνθρωποι που εργαζόμαστε στο υπουργείο πολιτισμού θέλουμε αυτή η αύξηση να είναι ανταποδοτική και να πηγαίνει στις δραστηριότητες και τις υποδομές για τη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων”.

Η διευθύντρια του ΜΒΠ υπενθύμισε ότι τα δημόσια μουσεία είναι μόλις εννέα συνολικά από τα οποία στη Θεσσαλονίκη είναι μόνο δύο, το Βυζαντινό και το αρχαιολογικό, όπου το εισιτήριο είναι 6 ευρώ.

Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία κυρίως των Ελλήνων. Δεν μπορεί να πηγαίνουν στα μουσεία του εξωτερικού -εκ των οποίων τα περισσότερα φυλάσσουν ελληνικές αρχαιότητες εν τέλη- και να πληρώνουν αδρά, να δίνουν τόσα πολλά χρήματα και να περιμένουν στις ουρές και τα δικά μας μουσεία να θέλουν να τα επισκεφτούν δωρεάν ή με πάρα πολύ χαμηλό αντίτιμο. Πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία”, δήλωσε η κ.Τσιλιπάκου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το 2011 μέχρι το 2014 το μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσίασε αύξηση κατά 120% στον αριθμό των επισκεπτών του που σήμερα ανέρχονται σε περίπου 100.000 το χρόνο, οι περισσότεροι. από τους οποίους, ανάμεσά τους και ξένοι φοιτητές και καθηγητές, όπως είπε η κ.Τσιλιπάκου, δεν πληρώνουν εισιτήριο.


Πηγή: Nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια