Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η τελευταία κατοικία του Αυγούστου αποκαλύπτεται από τις στάχτες του Βεζούβιου

Ο Βεζούβιος κοντά στη Νάπολη είναι ένα από τα πιο κακόφημα ηφαίστεια που υπάρχουν μετά την καταστροφή της Πομπηίας το 79 μ.Χ.. Ε ξερρά...

Η τελευταία κατοικία του Αυγούστου αποκαλύπτεται από τις στάχτες του Βεζούβιου

Ο Βεζούβιος κοντά στη Νάπολη είναι ένα από τα πιο κακόφημα ηφαίστεια που υπάρχουν μετά την καταστροφή της Πομπηίας το 79 μ.Χ.. Εξερράγη και πάλι το 472 μ.Χ. καλύπτοντας αυτή τη φορά την έπαυλη, όπου ο αυτοκράτορας Αύγουστος έζησε τις τελευταίες ημέρες του. 


Αυτός ο αρχαιολογικός θησαυρός βρίσκεται υπό ανασκαφή τα τελευταία 13 χρόνια. Η ανασκαφή έχει αποκαλύψει κάποια εκπληκτικά ευρήματα, όπως νωπογραφίες. Σύμφωνα με τους αρχαίους ιστορικούς Τάκιτο και Σουετώνιο, αυτή η έπαυλη που βρίσκεται κοντά στο Nola, είναι ο τόπος όπου ο Αύγουστος ξέφυγε από το χάος της Ρώμης, πριν φύγει από τη ζωή στις 19 Αυγούστου 14 μ.Χ..

Ο Antonio de Simone, καθηγητής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Benincasa της Νάπολης δήλωσε: «Ο Αύγουστος έγινε ο κυρίαρχος του κόσμου σε πολύ νεαρή ηλικία. Στα 72 του χρόνια, τα οποία σε σύγκριση με τη μέση διάρκεια ζωής ενός ρωμαίου πολίτη, τον έκανε να μοιάζει περισσότερο από 100 ετών, ο Αύγουστος ήταν κουρασμένος. Δεν ήθελε να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο είχε να κάνει με την εξουσία. Άφησε τη Ρώμη με τις ανησυχίες και τις αγωνίες που συνοδεύουν την εξουσία και πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ταξιδεύοντας ή διαμένοντας σε οικίες εκτός Ρώμης. Με την επιστροφή του από ένα ταξίδι, κουρασμένος και άρρωστος, προτίμησε την έπαυλη της Nola, παρόλο που κατείχε πιο όμορφες και σημαντικές βίλες στην περιοχή».


Κίονες, τοιχογραφίες και ψηφιδωτά ήρθαν στο φως κάτω από τα πυριγενή πετρώματα αποκαλύπτοντας την είσοδο της έπαυλης και τα δωμάτια υποδοχής ενώ η στέγη ήταν χτισμένη από τερακότα. Η έπαυλη κατείχε προνομιακή θέση καθώς έβλεπε στην κοιλάδα. Ο Αύγουστος πρέπει να ένιωσε το κρύο χέρι του θανάτου κατά την επιστροφή του από το ταξίδι και διάλεξε να πεθάνει στο ίδιο δωμάτιο με τον πατέρα του, Οκταβιανό.



Δεν υπάρχουν σχόλια