Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιοκαπηλία στο Ηράκλειο της Κρήτης

Συνελήφθη, στις 06.11.2015 το πρωί, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης και Κατα...

Αρχαιοκαπηλία στο Ηράκλειο της Κρήτης

Συνελήφθη, στις 06.11.2015 το πρωί, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, 59χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις του Νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς. Επιπλέον αναζητείται 53χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων για την καταπολέμηση παράνομων δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς και ύστερα από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σήμερα (06.11.2015) το πρωί, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 59χρονου και της 53χρονης και σε χώρους που χρησιμοποιούν.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 28 μεταλλικά αντικείμενα, που απεικονίζουν παραστάσεις διαφόρων τύπων και μεγεθών.
  • 3 πήλινα αντικείμενα με διάφορες παραστάσεις.
  • 3 ανθρωπόμορφα λίθινα ειδώλια διαφόρων τύπων και μεγεθών κυκλαδίτικου τύπου.
  • 6 μεταλλικά ζωόμορφα ειδώλια.
Αρχαιοκαπηλία στο Ηράκλειο της Κρήτης

Αρχαιοκαπηλία στο Ηράκλειο της Κρήτης

Αρχαιοκαπηλία στο Ηράκλειο της Κρήτης
  • Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, το οποίο στερείτο απαιτούμενης άδειας από την αρμόδια Αρχή.

Τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποδοθούν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων για την πραγματοποίηση σχετικής πραγματογνωμοσύνης .

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια