Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το ταξίδι της Κυμοθόης

Ένα κοχύλι, δυο παιδιά, ένα ξακουστό νησί και τα ξεχασμένα παραμύθια... Κι ο λόγος για το νησί της Νάξου και μια γοργόνα, την Κυμοθόη,...

Το ταξίδι της Κυμοθόης

Ένα κοχύλι, δυο παιδιά, ένα ξακουστό νησί και τα ξεχασμένα παραμύθια... Κι ο λόγος για το νησί της Νάξου και μια γοργόνα, την Κυμοθόη,  με τα μεγάλα  αμυγδαλωτά σμαραγδένια μάτια που διηγείται στον έκπληκτο Αλέξανδρο την ιστορία της πόλης, του νησιού και της Φιλίστας που μοιάζει πολύ στην Ισμήνη. 

Και έτσι μαθαίνουμε πως ζούσαν τότε στα 1200 π.Χ, τις συνήθειες, τις ασχολίες, τους ανθρώπους, τα σπίτια τους. Η ιστορία συνεχίζεται  στις μαγικές ταράτσες που η φαντασία καλπάζει, το κέντρο της πόλης ,τους πάγκους με τις πραμάτειες και τα μαγικά μπουκάλια που χωράνε μέσα τους …τα όνειρα, οι ιστορίες και τα παραμύθια. Κι η Φιλίστα μας μιλάει για πολιτείες που χάθηκαν αλλά δεν ξεχάστηκαν. Για το τουρκουάζ δακτυλίδι που χάρισε στην Κυμοθόη, για την ηλιαχτίδα που πάντα φωτίζει και δείχνει το δρόμο. Για την Ευθύνη, για το χρέος και τη νοσταλγία. Μα πάνω απ΄ όλα μιλάει για την χαρά της εύρεσης, της αρχαίας ιστορίας που όλοι πρέπει θυμόμαστε, για τους πολισμούς που υπήρξαν κάποτε και για τη  μουσική που κρύβει το κύμα και ο χρόνος. Για  εκείνους τους ανθρώπους που η σκαπάνη του αρχαιολόγου είναι τρόπος ζωής, για όλους τους Έλληνες που σέβονται τον πολιτισμό και την ιστορία.

Ένα παραμύθι ξεχωριστό από την Εύη Παπαδοπούλου. Ένα παραμύθι μαγικό, γεμάτο νότες, μουσική, νοσταλγία, θύμηση και πολιτισμό. Μια ιστορία που ανακατεύει το μύθο με την αλήθεια, που πλέκει τόσο μοναδικά τον ύμνο της τέχνης των αγγείων, της υφαντικής και της αφήγησης. Μια ιστορία που εικονογραφεί επίσης μοναδικά η Κατερίνα Βερούτσου. Και που της δίνει άλλη διάσταση και  πνοή η μουσική του Νίκου Ξανθούλη.

Ένα βιβλίο γεμάτο Ελλάδα, πολιτισμό και αναζητήσεις. Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους γεμάτο εικόνες αλλοτινών εποχών και μαγικές εκφράσεις. Σαν μουσική μοιάζει όλο και σαν μουσική ακούγεται.

Για παιδιά από 5 ετών!


Πηγή: Ελ. Μπετεινάκη, Ζητούνται Αναγνώστες

Δεν υπάρχουν σχόλια