Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανθρωπολογικό X-Files στην Ινδονησία

Κάποιο άγνωστο είδος ανθρώπων έφτιαξε και χρησιμοποιούσε εργαλεία σε νησί της Ινδονησίας πριν απο 120 χιλιάδες έτη Ενώ εκατομμύρια τηλ...

Ανθρωπολογικό X-Files στην Ινδονησία
Κάποιο άγνωστο είδος ανθρώπων έφτιαξε και χρησιμοποιούσε
εργαλεία σε νησί της Ινδονησίας πριν απο 120 χιλιάδες έτη
Ενώ εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο αναμένουν σε λίγες μέρες την πρεμιέρα του νέου κύκλου της θρυλικής σειράς μυστηρίου X-Files που επανέρχεται στις οθόνες μας μια ανακάλυψη στο νησί Sulawesi της Ινδονησίας θα μπορούσε άνετα να είναι μια από τις υποθέσεις που θα καλούνταν να λύσουν οι πράκτορες Φοξ και Σκάλι. 

Ομάδα ερευνητών ανακάλυψε στο νησί περισσότερα από 300 λίθινα εργαλεία ηλικίας τουλάχιστον 118 χιλιάδων ετών. Όμως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα εύρημα των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούσαν. 

Έχει διαπιστωθεί ότι στο νησί αυτό ο σύγχρονος άνθρωπος έφτασε πριν από περίπου 50-60 χιλιάδες έτη. Ετσι οι ειδικοί πιθανολογούν πώς στο νησί ζούσε δεκάδες χιλιάδες έτη πριν φτάσει ο σύγχρονος άνθρωπος κάποιο άλλο αρχαϊκό ανθρώπινο είδος την ταυτότητα του οποίου δεν γνωρίζουμε ακόμη. Το νησί Sulawesi είναι κοντά στο νησί Φλόρες όπου το 2004 ανακαλύφτηκαν τα απολιθώματα ενός άγνωστου μέχρι τότε μικροκαμωμένου είδους ανθρώπων η ύπαρξη του οποίου αποτελεί άλλο ένα ανθρωπολογικό μυστήριο.

«Όπως στο Φλόρες εμφανίστηκε και εξελίχθηκε σε διάστημα εκατοντάδες χιλιάδων ετών ένα απομονωμένο ανθρώπινο είδος έτσι και στο Sulawesi μπορεί να συνέβη κάτι ανάλογο. Πρέπει τώρα να ενταθεί η έρευνα στο νησί για τον εντοπισμό ευρημάτων (απολιθωμάτων κ.α) των ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν αυτά τα εργαλεία» δηλώνει ο Γκέριτ βαν ντε Μπεργκ αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου Wollongong στην Αυστραλία, μέλος της ερευνητικής ομάδας που δημοσιεύει τα ευρήματα της στην επιθεώρηση «Nature».


Πηγή: Θ. Λαϊνάς, Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια