Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έγκριση σχεδίου αποκατάστασης της Χρυσής Οικίας του Νέρωνα

Η ιταλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ σε μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πολιτιστικής κληρονομιάς...

Έγκριση σχεδίου αποκατάστασης της Χρυσής Οικίας του Νέρωνα

Η ιταλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ σε μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πολιτιστικής κληρονομιάς της, όπως η Βενετία και η Σιένα.

Η Χρυσή Οικία του αυτοκράτορα Νέρωνα, τα τείχη της μεσαιωνικής Σιένα και τα θεμέλια της Βενετίας θα λάβουν όλα τα αναγκαία οικονομικά κεφάλαια για την αποκατάστασή τους. Η Ιταλία ενέκρινε δαπάνη ύψους 300.000.000 € για την προστασία της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Η συντήρηση των έργων τέχνης και αρχιτεκτονικής, ηλικίας χιλιάδων ετών, αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα στην Ιταλία, με πολλές περιοχές να βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση λόγω των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες αλλά και κακοδιαχείρισης.

Τα μεσαιωνικά τείχη της Σιένα είναι ένα από τα μνημεία που πρέπει να αποκατασταθεί, με κόστος 2.200.000  για τα επόμενα τρία χρόνια, δηλώνει το ιταλικό Υπουργείο Πολιτισμού.

Το επενδυτικό σχέδιο παρουσιάστηκε μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2016 όπου και αυξάνονται οι δαπάνες για τον πολιτισμό. Μάλιστα σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται το κόστος δημιουργίας ενός φυλλαδίου που θα διανεμηθεί σε παιδιά μέχρι 18 ετών προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως εκδρομές με αφορμή τον κινηματογράφο.

Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο, τα 13.000.000  θα διατεθούν για την αποκατάσταση της Χρυσής Οικίας του αυτοκράτορα Νέρωνα που είχε κατασκευάσει στη Ρώμη για τον εαυτό του, αλλά στην πορεία θάφτηκε εκεί ο μετέπειτα αυτοκράτορας Τραϊανός.

Πάνω από 6.000.000  θα διατεθούν σε διάφορα προγράμματα που αποσκοπούν στην παροχή βοήθειας για να στηρίξουν το βόρειο κανάλι της Βενετίας.

Οι πολιτιστικοί χώροι της Ιταλίας θα εξοπλιστούν με συναγερμούς ασφαλείας και συστήματα επιτήρησης, σύμφωνα με το αρμόδιο ιταλικό υπουργείο, προσθέτοντας ότι αυτές οι δαπάνες θα ανέλθουν σε 50.000.000 .


Πηγή: The Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια