Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέα ψηφιακή εφαρμογή για την έκθεση «Το Δάσος κάτω από τον Δρόμο»

Στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με επίκεντρο την ηφαιστειακή δραστηριότητα στο πέρασμα του χρόνου.


Νέα ψηφιακή εφαρμογή για την έκθεση «Το Δάσος κάτω από τον Δρόμο»

Στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με επίκεντρο την ηφαιστειακή δραστηριότητα στο πέρασμα του χρόνου.

Την ενδιαφέρουσα ψηφιακή εφαρμογή «Από τις ηφαιστειακές εκρήξεις στην αιωνιότητα» εντάσσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο περιβάλλον της έκθεσης «Το Δάσος κάτω από τον Δρόμο» από σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Στη σημαντική αυτή έκθεση, η οποία φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, ξεκινούν οι νέες αυτές εφαρμογές οι οποίες περιλαμβάνουν κατ’ αρχήν ένα ηλεκτρονικό «παιχνίδι» γεμάτο ερωτήσεις και απαντήσεις, που δίνει σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να μάθουν με ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο για το φαινόμενο της ηφαιστειακής δραστηριότητας καθώς και τον ρόλο της στη διαμόρφωση του ελληνικού χώρου μέσα από τα μεγάλα ενεργά ηφαίστεια του ελληνικού αρχιπελάγους.

Ταυτόχρονα, η ενημέρωση πλαισιώνεται από εφαρμογές βίντεο με αναφορές στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου αλλά και στις γεωλογικές διαδικασίες που το δημιούργησαν. Επίσης, μέσα από αυτές τις εφαρμογές θα παρουσιάζεται ένα μεγάλο πλήθος ηφαιστειακών γεωμνημείων του Αιγαίου, αποτέλεσμα της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια. Άλλωστε, η δραστηριότητα των ηφαιστείων συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, μετατοπισμένη προς τα νότια, στα νησιά του ηφαιστειακού τόξου του Νοτίου Αιγαίου (Νίσυρος, Σαντορίνη, Μήλος, Πόρος, Μέθανα, Σουσάκι Κορινθίας), δημιουργώντας εντυπωσιακές γεωμορφές και κάνοντας τη χώρα μας ένα ζωντανό «γεωλογικό εργαστήρι», χαρίζοντάς μας μεγάλο αριθμό φυσικών πόρων, όπως εκτεταμένα γεωθερμικά πεδία και θερμές πηγές, ορυκτά και μεταλλεύματα.

Νέα ψηφιακή εφαρμογή για την έκθεση «Το Δάσος κάτω από τον Δρόμο»

Νέα ψηφιακή εφαρμογή για την έκθεση «Το Δάσος κάτω από τον Δρόμο»

Οι ψηφιακές εφαρμογές εντάσσονται στο πλαίσιο της επιστημονικής ενημέρωσης των επισκεπτών της έκθεσης «Το Δάσος κάτω από τον Δρόμο», στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Σκοπός τους είναι να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων και μέσα από εντυπωσιακές εικόνες να κάνουν προσιτές και κατανοητές σε όλους δύσκολες γεωλογικές έννοιες.

Τέλος, αξίζει  να σημειωθεί ότι μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες λειτουργίας της, η έκθεση είχε περισσότερους από 4.500 επισκέπτες, ενώ μέχρι το τέλος της παραμονής της στο Ίδρυμα Ευγενίδου, αναμένεται να ξεπεράσει τους 30.000.

Πληροφορίες

Ίδρυμα Ευγενίδου: λεωφ. Συγγρού 387 (είσοδος από Πεντέλης 11) - Π. Φάληρο, τηλ.: 210 9469600. Οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα. Σε όλους τους ορόφους των κτηριακών εγκαταστάσεων, είναι εφικτή η μετακίνηση χρηστών αναπηρικού αμαξιδίου, υπάρχει προσαρμοσμένος χώρος υγιεινής για ΑμεΑ και είναι ευπρόσδεκτοι οι σκύλοι - οδηγοί τυφλών. Υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα, κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο: 6936 177143, στο fax: 210 9417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eugenfound.edu.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια