Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Έκθεση με αρχαία αντικείμενα στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας


Έκθεση με αρχαία αντικείμενα στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας

Οι πολίτες που θα επισκέπτονται υπηρεσίες των δικαστηρίων της Πάτρας, θα έχουν την ευκαιρία να έρχονται σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Ειδικότερα, από τις αρχές Απριλίου θα εκτίθενται στον δεύτερο όροφο του δικαστικού μεγάρου, 20 αυθεντικά εκθέματα των ρωμαϊκών και πρώτων χριστιανικών χρόνων, μαζί με οκτώ αντίγραφα προτομών.

Τα εκθέματα που βρίσκονταν στις αποθήκες του αρχαιολογικού μουσείου της Πάτρας, έχουν ήδη τοποθετηθεί στους χώρους του Εφετείου και τα εγκαίνια θα γίνουν στις 3 Απριλίου. Η πρωτοβουλία για την συγκεκριμένη έκθεση ανήκει στον πρόεδρο εφετών Γιώργο Σπηλιωτόπουλο και σκοπός αυτής της κίνησης ήταν να έλθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας πολίτες που μέχρι σήμερα δεν είχαν, για διάφορους λόγους, αυτή την δυνατότητα.

Τις ώρες λοιπόν της αναμονής μέσα στα δικαστήρια, θα δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να δει από κοντά το κάθε έκθεμα και να πληροφορηθεί για την ιστορία και προέλευσή του. Ας σημειωθεί, ότι η έκθεση γίνεται και στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των εργασιών για την αποκατάσταση του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας, που είχε υποστεί φθορές από το από τον σεισμό του 2008, αλλά και από το πέρασμα των χρόνων. Οι εργασίες που έγιναν τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά του κτιρίου, το έχουν καταστήσει και πάλι απολύτως λειτουργικό, ενώ ήδη εφαρμόζονται και μέτρα ασφαλείας για όσους εισέρχονται στο δικαστικό μέγαρο, με την τοποθέτηση μαγνητικών πυλών στις δύο εισόδους του.


Πηγή: News

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου