Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οι νότες έδωσαν ξανά ζωή στην αρχαία Παλμύρα

Η μουσική αντικατέστησε τους άγριους ήχους των βομβαρδισμών χθες το απόγευμα στην αρχαία Παλμύρα.

Οι νότες έδωσαν ξανά ζωή στην αρχαία Παλμύρα

Η μουσική αντικατέστησε τους άγριους ήχους των βομβαρδισμών χθες το απόγευμα στην αρχαία Παλμύρα.

Εκεί στο αρχαίο αμφιθέατρο της πόλης που λαβώθηκε από τις αγριότητες των τζιχαντιστών, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μεγάλη συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας του θεάτρου Μαριίνσκι υπό τη διεύθυνση του διάσημου Ρώσου συνθέτη και προσωπικού φίλου του προέδρου Πούτιν, Βάλερι Γκέργκιεφ.



«Μουσική για την Παλμύρα - Η μουσική ξαναδίνει ζωή στα αρχαία τείχη» ήταν ο τίτλος της συναυλίας μέσα από την οποία οι διοργανωτές θέλησαν να περάσουν ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης αλλά και να προβάλουν διεθνώς τον ρόλο που έχει διαδρατατίσει η Ρωσία στον συριακό πόλεμο. «Η συναυλία στην Παλμύρα δείχνει την αλληλεγγύη προσωπικοτήτων από τον χώρο του πολιτισμού προς αυτούς που πολεμούν τους τρομοκράτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που κορυφαίος Ρώσος μαέστρος δίνει συναυλία σε πληγείσες περιοχές του κόσμου.

Το 2008 είχε παίξει μπροστά σε ερείπια στο Τσχινβάλι, τη φιλορωσική πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας, ενώ το 2012 είχε διευθύνει συναυλία στο Τόκιο για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.


Πηγή: Α. Κουκά, Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια