Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σημαντική ελληνική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από την αρχαιολόγο κα Κ. Λιμναίου-Παπακώστα

Κατά την διάρκεια ανασκαφών στους κήπους Σαλαλάτ, που διεξάγει το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας Αλεξανδρινού Πολιτισμού, υπό την διε...



Σημαντική ελληνική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από την αρχαιολόγο κα Κ. Λιμναίου-Παπακώστα

Κατά την διάρκεια ανασκαφών στους κήπους Σαλαλάτ, που διεξάγει το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας Αλεξανδρινού Πολιτισμού, υπό την διεύθυνση της αρχαιολόγου Καλλιόπης Λιμναίου-Παπακώστα, αποκαλύφθηκε τμήμα θεμελίωσης και σπαράγματα τοιχοποιίας μεγάλου ελληνιστικού κτιρίου.  

Το μέγεθος των δόμων και οι διαστάσεις του τμήματος της κατασκευής, που έχουν έρθει στο φώς έως τώρα, παραπέμπουν σε δημόσιο κτίριο.
  
Η ανακάλυψη είναι σημαντική, διότι ευρήματα Πτολεμαϊκής εποχής είναι ελάχιστα στην Αλεξάνδρεια, λόγω του μεγάλου βάθους στο οποίο εντοπίζονται. Επίσης, διότι το σημείο της ανασκαφής αποτελούσε, κατά την αρχαιότητα, μέρος του βασιλικού τετραγώνου της σπουδαίας πόλης.
  
Αξίζει να θυμίσουμε ότι η ίδια ελληνική αποστολή είχε φέρει στο φως, στο ίδιο σημείο, το 2009, ένα εξαιρετικό άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου, το οποίο ήδη εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο της Αλεξάνδρειας. Η χρηματοδότηση της ανασκαφής αυτής γίνεται εξ ολοκλήρου με χορηγία των ΜΟHEB KASSABGUI FOUNDATION και RELIANCE GROUP EGYPT.


Δεν υπάρχουν σχόλια