Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έκθεση για τον ναύαρχο Νέλσον στο παλάτι των Ιπποτών

Έκθεση με τίτλο «Ο Νέλσον και η εποχή του» («Nelson and his Times»), θα πραγματοποιηθεί στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στη Μεσαιωνι...

Έκθεση για τον ναύαρχο Νέλσον στο παλάτι των Ιπποτών

Έκθεση με τίτλο «Ο Νέλσον και η εποχή του» («Nelson and his Times»), θα πραγματοποιηθεί στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Ιουλίου και η έκθεση θα διαρκέσει έως 30 Οκτωβρίου 2016.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες εκτός Μεγάλης Βρετανίας συλλογές που σχετίζονται με τη ναυτική δράση, την προσωπική ζωή και τον θάνατο του Άγγλου ναυάρχου. Στην έκθεση περιλαμβάνονται ορισμένα από τα σπουδαιότερα αντικείμενα αυτής της συλλογής: ιδιόχειρες επιστολές του, κάποιες από τις οποίες απευθύνονται στην ερωμένη του, Lady Emma Hamilton, αποκόμματα από εφημερίδες της εποχής που αναφέρονται στα κατορθώματά του, αλλά και ένα ιδιαίτερο σκεύος, το μαχαιροπίρουνο που χρησιμοποιούσε ο Nelson μετά τον ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού. Επίσης, εκτίθενται αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν εν πλω κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, όργανα πλοήγησης, ιατρικά εργαλεία και κοκάλινα μοντέλα πλοίων, έργα Γάλλων αιχμαλώτων των Ναπολεόντειων πολέμων.

Η έκθεση φιλοξενείται σε πέντε συνεχόμενες αίθουσες, που βρίσκονται στην βορειoανατολική γωνία του ορόφου του Παλατιού και ήταν έως σήμερα μη επισκέψιμες στο κοινό. Οι οροφές τους είναι ξύλινες και οι τοίχοι τους διακοσμημένοι με τοιχογραφίες που φιλοτεχνήθηκαν κατά την περίοδο της ιταλοκρατίας. Με την ευκαιρία της περιοδικής έκθεσης, οι αίθουσες αυτές θα αποτελέσουν έναν ακόμα αξιόλογο σταθμό για τους επισκέπτες του μνημείου, προσφέροντας παράλληλα την ευκαιρία της γνωριμίας του κοινού με την ενδιαφέρουσα ιστορία μιας σπουδαίας προσωπικότητας και με πτυχές της εποχής κατά την οποία έζησε και έδρασε.


Δεν υπάρχουν σχόλια