Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τα Αστερούσια της Παράδοσης και της Ιστορίας

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο συνέδριο με θέμα «Τα Αστερούσια της Παράδοσης και της Ιστορίας»...

Τα Αστερούσια της Παράδοσης και της Ιστορίας

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο συνέδριο με θέμα «Τα Αστερούσια της Παράδοσης και της Ιστορίας» που οργανώνει το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας από 14 έως 17 Ιουλίου σε Πύργο, Χάρακα και Εθιά όπου θα αναδειχθούν η ιστορία, η παράδοση, η πολιτισμική, η οικολογική, και αρχαιολογική αξία της ευρύτερης περιοχής. 

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την οργανωτική συνδρομή του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, των πολιτιστικών συλλόγων της δημοτικής ενότητας Αστερουσίων, των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής Ενότητας Αστερουσίων, και την συμμετοχή των δήμων: Φαιστού, Γόρτυνας, Μινώα-Πεδιάδας, Βιάννου.

Σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη και ο  πρόεδρος του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας Κώστας Μουτζούρης, (παρουσία μελών της διοίκησης του Κέντρου), αναφέρθηκαν στους στόχους αλλά και στην θεματολογία του σημαντικού συνεδρίου. 

«Οι  άγνωστες πτυχές των Αστερουσίων στο πέρασμα των αιώνων,  η ιστορία τους, ο πολιτισμός τους από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, θα αναδειχθούν στο σημαντικό συνέδριο που οργανώνεται και θα συμμετέχουν σημαντικοί επιστήμονες, ομιλητές. 

Μια βαριά, πλούσια ιστορία θα παρουσιαστεί και που δεν έχει πάρει την θέση που της αρμόζει στο ιστορικό «πάνθεον». Στο συνέδριο θα  αναδειχθεί η πολιτισμική, οικολογική, ιστορική, αρχαιολογική αξία του ιερού βουνού. Το βάρος της ιστορίας που «σηκώνει» μοναδικό και εμάς υπεύθυνους να το διασώσουμε να το προστατεύσουμε και να το μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας Κώστας Μουτζούρης ανέφερε: «Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας οργανώνει με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης, των δήμων, των φορέων της περιοχής ένα μοναδικό συνέδριο όπου πολλά που θα αναλυθούν θα ακουστούν ίσως για πρώτη φορά. Θέλουμε μέσα από το συνέδριο να αναδείξουμε την ιστορία τον πολιτισμό την κουλτούρα αυτής της περιοχής και κυρίως να ευαισθητοποιήσουμε τους Κρητικούς να γνωρίσουν την ιστορία τους. Όταν γνωρίζουμε κάτι το αγαπάμε, το προστατεύουμε πιο πολύ, το εκτιμάμε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το συνέδριο αυτό θα είναι μια αρχή για μια σειρά συνεδρίων τα οποία θα γίνονται σε τακτά διαστήματα ώστε τα Αστερούσια να βγουν στο προσκήνιο. Είναι μια περιοχή «παρθένα» με μοναδική φύση».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.


Πηγή: eΚρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια