Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιολογία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Από τις απαρχές ως την ύστερη αρχαιότητα

«Αρχαιολογία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Από τις απαρχές ως την ύστερη αρχαιότητα», ονομάζεται η έκθεση που εγκαινιάζεται στην αίθου...


Αρχαιολογία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Από τις απαρχές ως την ύστερη αρχαιότητα

«Αρχαιολογία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Από τις απαρχές ως την ύστερη αρχαιότητα», ονομάζεται η έκθεση που εγκαινιάζεται στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων «Διώνη» την Παρασκευή 22 Ιουλίου, στις 7:15 το απόγευμα.

Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιαστούν τα νέα δεδομένα, που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των σωστικών ανασκαφών και ερευνών της Εφορείας και συμβάλλουν στην προβολή της διαχρονικής σημασίας του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα. Η καίρια θέση του στο κέντρο της ηπειρωτικής ενδοχώρας και η γειτνίαση του με το Ιερό της Δωδώνης καθιστούν το  λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Το λεκανοπέδιο, άλλωστε, θεωρείται ως η περιοχή των Μολοσσών και της πρωτεύουσάς τους, Πασσαρώνας. Τα εκθέματα, που προέρχονται από τις συλλογές της Εφορείας πλαισιώνονται από εποπτικό υλικό (κείμενα, λεζάντες, χάρτες, κατόψεις, φωτογραφίες και οθόνες με σχετικό ανασκαφικό υλικό).

Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης προγραμματίζονται εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία θα απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες κοινού (μαθητές, ενήλικες, φοιτητές, ΑμεΑ) και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες, και παρουσιάσεις.

Στη διοργάνωση της έκθεσης συμβάλλει η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων. 

Ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου: Τρίτη-Κυριακή, 8:00-15.00. 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2651001089, www.amio.gr, http://www.facebook.com/amiogr





Δεν υπάρχουν σχόλια