Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έλεγχοι για παράνομες ξεναγήσεις στη Ρόδο

Ελέγχους για παράνομες ξεναγήσεις διεξάγουν τις τελευταίες μέρες σε τουριστικά λεωφορεία, άνδρες της ελληνικής αστυνομίας στη Ρόδο, ...


Έλεγχοι για παράνομες ξεναγήσεις στη Ρόδο

Ελέγχους για παράνομες ξεναγήσεις διεξάγουν τις τελευταίες μέρες σε τουριστικά λεωφορεία, άνδρες της ελληνικής αστυνομίας στη Ρόδο, έπειτα από καταγγελίες του σωματείου διπλωματούχων ξεναγών Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες στους ελέγχους αυτούς, σε κάποιες περιπτώσεις, βρέθηκαν αλλοδαποί που διενεργούσαν παρανόμως ξεναγήσεις, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι με σκοπό να προστατευτούν οι νόμιμοι ξεναγοί που ασκούν το επάγγελμα σύμφωνα με τους νόμους και σε βάρος των οποίων δραστηριοποιούνται παράνομα, ξένα προς τον χώρο άτομα. 

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο της διοργάνωσης εκδρομών από Τουριστικά Γραφεία, ρεσεψιόν ξενοδοχείων και ιδιώτες χωρίς την παρουσία Διπλωματούχων Ξεναγών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στο μέσο της τουριστικής περιόδου να υπάρχουν καθημερινά πολλοί άνεργοι ξεναγοί.

Διπλωματούχοι, μορφωμένοι επαγγελματίες, κάτοχοι πολλών γλωσσών οι οποίοι γίνονται μάρτυρες καθημερινών παραβάσεων από θρασύτατους ανειδίκευτους αλλοδαπούς, που στην κυριολεξία λυμαίνονται το νησί. Η ανοχή όλων μας έχει τελειώσει. Ζητήσαμε την συνδρομή των αρμόδιων Αστυνομικών Τμημάτων του νησιού και είχαμε άμεση ανταπόκριση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο ξεναγών.


Πηγή: Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια