Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το μουσείο Υδροκίνησης γιορτάζει 19 χρόνια λειτουργίας

Το υπαίθριο μουσείο Υδροκίνησης του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, γιορτάζει την προσεχή Κυριακή, από τις 12.00 έως τις 2...

Το μουσείο Υδροκίνησης γιορτάζει 19 χρόνια λειτουργίας

Το υπαίθριο μουσείο Υδροκίνησης του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, γιορτάζει την προσεχή Κυριακή, από τις 12.00 έως τις 2.00 το μεσημέρι, τα 19 χρόνια λειτουργίας του, με δύο ξεχωριστά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, με παραδοσιακές και πρωτότυπες τεχνικές κατεργασίας μαλλιού.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την καθημερινότητα των νοικοκυριών του παρελθόντος και τη στενή σχέση που είχε ο άνθρωπος με τη φύση.

Στο ένα εργαστήρι που απευθύνεται σε ενήλικες, με την καθοδήγηση της Ελένης Σχίζας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βάψουν νήματα με αγνά υλικά από την αρκαδική φύση, ενώ στο δεύτερο εργαστήριο, οι μικροί φίλοι του μουσείου θα μυηθούν στη τεχνική της συμπίλησης και με τη βοήθεια της Ντιάνας Ηλιακοπούλου, θα φτιάξουν ένα αγνό σαπούνι ελαιολάδου τυλιγμένο με μαλλί, το οποίο θα στολίσουν και θα πάρουν μαζί τους φεύγοντας.

Παράλληλα, στο άλλο εργαστήριο η κυρία Ντιάνα Ηλιακοπούλου, θα αναλάβει να μυήσει τους μικρούς φίλους του Μουσείου σε μια πρωτότυπη χρήση του μαλλιού: την τεχνική της συμπίλησης (από το αρχαιοελληνικό πιλόω που σημαίνει τρίβω). Τα παιδιά θα φτιάξουν ένα πίλημα- ένα αγνό σαπουνάκι ελαιολάδου τυλιγμένο σε μαλλί-  το οποίο θα στολίσουν και στη συνέχεια θα πάρουν μαζί τους.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και όλα τα υλικά διατίθενται δωρεάν.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07  Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 |  www.piop.gr  


Πηγή: Kalimera-Arkadia

Δεν υπάρχουν σχόλια