Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συνελήφθη ηλικιωμένος στη Θεσσαλονίκη για αρχαιοκαπηλία

Εντοπίστηκαν (139) νομίσματα, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει π...


Συνελήφθη ηλικιωμένος στη Θεσσαλονίκη για αρχαιοκαπηλία

Εντοπίστηκαν (139) νομίσματα, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συνελήφθη έπειτα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ηλικιωμένος ημεδαπός, για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (16-09-2016) στην οικία του συλληφθέντα, στην περιοχή των Μετεώρων Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, (139) αρχαία, χάλκινα νομίσματα.

Σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιας αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, τα νομίσματα, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς και χρονολογούνται στη Βυζαντινή περίοδο (13ος – 14ος αιώνας μ.Χ.).

Η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια