Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Ζωντανά Αρχαιολογικά Πάρκα: Πρόταση βιώσιμης ανάπτυξης “ξεχασμένων” αρχαιολογικών χώρων και η συμβολή τους στις τοπικές οικονομίες

Ζωντανά Αρχαιολογικά Πάρκα: Πρόταση βιώσιμης ανάπτυξης “ξεχασμένων” αρχαιολογικών χώρων και η συμβολή τους στις τοπικές οικονομίες

Η Εταιρεία Συμβούλων Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΣΔΙΑΠΟΚ) στο πλαίσιο του 3ου κύκλου ομιλιών (2016-17) με γενική θεματική «Καλές πρακτικές διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς», σας προσκαλεί στην ομιλία του κ. Άρη Τσαραβόπουλου και της κ. Γκέλυ Φράγκου με τίτλο «Ζωντανά Αρχαιολογικά Πάρκα: Πρόταση βιώσιμης ανάπτυξης “ξεχασμένων” αρχαιολογικών χώρων και η συμβολή τους στις τοπικές οικονομίες», το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στις 17.30 στην οδό Παλλάδος 21, Ψυρρή (γραφεία MONUMENTA).

Μεταξύ των θεμάτων που θα θίξουμε είναι η αύξηση των θέσεων εργασίας αρχαιολόγων και συναφών επαγγελμάτων χωρίς καθόλου δημόσια δαπάνη, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η αλλαγή της «αρνητικής» στάσης των τοπικών κοινωνιών απέναντι στην αρχαιολογία και επίσης η συμβολή της αρχαιολογίας στη βιώσιμη ανάπτυξη απομονωμένων περιοχών της Ελλάδας.

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν για τα μέλη της ΕΣΔΙΑΠΟΚ – προαιρετική συνεισφορά 3 ευρώ για τα μη μέλη την ημέρα της ομιλίας. Τα χρήματα ενισχύουν τις δράσεις της ΕΣΔΙΑΠΟΚ.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, παρακαλούνται θερμά όσοι αδυνατούν να παραστούν στην ομιλία να ακυρώνουν την κράτησή τους εγκαίρως.

Περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία στο esdiapok@gmail.com.


Πηγή: Eventbrite

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου