Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Χορός και γυμναστική μέσα στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης

Ένα ανατρεπτικό πρότζεκτ από την ομάδα χορού Monica Bill Barnes & Company.




Ένα ανατρεπτικό πρότζεκτ από την ομάδα χορού Monica Bill Barnes & Company.

Ποιος χρειάζεται τα γυμναστήρια όταν μπορεί να κάνει προπόνηση στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, ανάμεσα σε παγκοσμίου φήμης έργα τέχνης; Πλέον η ομάδα χορού Monica Bill Barnes & Company προσφέρει το «The Museum Workout», ένα πρόγραμμα γυμναστικής διάρκειας 45 λεπτών που περιλαμβάνει τρέξιμο συνολικής απόσταση δύο μιλίων μέσα στους χώρους του διάσημου MET, πριν ανοίξει τις πύλες του για το κοινό.   

Το project, παραγγελία του MetLiveArts, είναι μια διαδρομή στους χώρους του Μουσείου, την οποία επιμελήθηκε και αφηγείται η Maira Kalman, συγγραφέας του «The Principles of Uncertainty», με στόχο να αποδοθεί περιληπτικά το μότο της ομάδας «Φέρτε τον χορό εκεί που δεν ανήκει». «Θέλαμε να τιμήσουμε αυτά που υπάρχουν και να το αξιοποιήσουμε» λέει η Barnes, εξηγώντας γιατί επέλεξαν αυτό το ασυνήθιστο σκηνικό.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 8.45 π.μ., πριν ανοίξουν επισήμως οι πύλες του μουσείου για το κοινό, οπότε όλοι οι χώροι είναι άδειοι από κόσμο. «Προπονήτριες» είναι η Monica Barnes και η Anna Bass, που χορεύουν η μία δίπλα στην άλλη δίνοντας τον ρυθμό- πότε αργό βάδην πότε γρήγορο τρέξιμο. Καθ'όλη τη διάρκεια, ακούγεται η αφήγηση της Kalman που μοιράζεται προσωπικές σκέψεις της πάνω στην τέχνη και την θνητότητα.

Κάθε σημείο της διαδρομής έχει «μαρκαριστεί» με διαφορετική σωματική άσκηση- για παράδειγμα μπροστά από στο μαρμάρινο άγαλμα του Περσέα οι συμμετέχοντες καλούνται να κάνουν αναπηδήσεις. 


Οι ομιλίες απαγορεύονται ρητά. Στο τέλος, προσφέρεται καφές, μανταρίνια, ψωμί και βούτυρο.

Πηγή: LiFO

Δεν υπάρχουν σχόλια