Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της  Διεύθυνσης ...


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, συνδιοργανώνουν εκπαιδευτική δράση–βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Η Ποίηση ως Έκθεμα: Οι ψηφίδες μετουσιώνονται σε λέξεις με τα γλυπτά να σμιλεύουν το λόγο», την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, ώρες 18.00-21.00 στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών. 


Η όλη εκπαιδευτική δράση θα ενταχθεί στο διεθνές δίκτυο «Διαπολιτισμικές πόλεις» (InterCultural Cities-ICC), του Συμβουλίου της Ευρώπης και στο δίκτυο «ALDA: European Association for Local Democracy», του Δήμου Πατρέων, ως μέλους του, καθώς επίσης και στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Ρατσισμού 2017», η οποία υποστηρίζεται από την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας – ΑΔΕΠ ΑΕ και αναμένεται να διασυνδεθεί με το διακρατικό έργο URBACT III / “ARRIVAL CITIES”.

Σκοπός της εκπαιδευτικής δράσης– εκδήλωσης είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα ψηφιδωτά και τα γλυπτά της Ρωμαϊκής Πάτρας, να γνωρίσουν πτυχές της πολυπολιτισμικής Πάτρας των ρωμαϊκών χρόνων που αποτελούσε σημαντικό πολυεθνικό και κοσμοπολίτικο κέντρο, να εμπνευστούν από αυτά και να οδηγηθούν στη συγγραφή δικών τους ποιητικών έργων, τα οποία θα φιλοξενηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών για μικρό χρονικό διάστημα, μπροστά από το έκθεμα  έμπνευσής  τους.


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Στην εκπαιδευτική δράση θα συμμετέχει ο λογοτέχνης και ποιητής της πόλης μας Κώστας Λογαράς και μαθητές από σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν ή που υλοποιούν την τρέχουσα σχολική χρονιά κάποιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Η εκπαιδευτική δράση θα πλαισιωθεί στις 20:00 με το μουσικό σχήμα «Ονειρόδρομοι» με συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου, με την Κλειώ Πεφάνη στο φλάουτο την Γιώτα Νίνιου στο πιάνο, τον Γιώργο Παπαδόπουλο στην κιθάρα, και  τη συμμετοχή  της παιδικής χορωδίας «Canto Experimental» με Μαέστρο την Ιωάννα Μιντιλογλίτη. Ανάμεσα στις μουσικές συνθέσεις οι μαθητές θα απαγγέλλουν τα ποιήματά τους, με παράλληλη προβολή των εκθεμάτων έμπνευσής τους.

Επιπλέον από τις 18.00-20.00 το  Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί το ευρύ κοινό: 
  • να γνωρίσει  επιλεγμένα ρωμαϊκά  ψηφιδωτά και γλυπτά της εκθεσιακής ενότητας «ψυχαγωγία» και να γράψει τα δικά του ποιήματα σε διαμορφωμένο «τοίχο» στο Μουσείο μας.
  • ξεναγηθεί στην περιοδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Δυαδικότητα» από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
  • παρακολουθήσει στις 20:00 τη συναυλία του μουσικού σχήματος «Ονειρόδρομοι»  με τη συμμετοχή  της παιδικής χορωδίας  Canto Experimental

Ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης  δράσης ΑΜΠ: Γεωργία Μανωλοπούλου, Λίλα Κουτσουμπελίτη, Θανάσης Θεμελής, Αλεξάνδρα Κωτσάκη

Τηλ. Επικοινωνίας: 2613616176-8, 8:00-15:00

Τμήμα Πολιτιστικών θεμάτων Δ/θμιας Εκπαίδευσης: Ευφροσύνη Κωσταρά


Πηγή: The Best News

Δεν υπάρχουν σχόλια