Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Φτερά έκανε από Μουσείο του Βερολίνου πελώριο χρυσό νόμισμα

To τεράστιο κέρμα με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'  Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της κλοπής του τεράστιου χρυσού νομίσματος α...


Φτερά έκανε από Μουσείο του Βερολίνου πελώριο χρυσό νόμισμα
To τεράστιο κέρμα με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' 
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της κλοπής του τεράστιου χρυσού νομίσματος από το Μουσείο Μπόντε του Βερολίνου. Το συγκεκριμένο βρίσκεται στο λεγόμενο «Νησί των Μουσείων» της γερμανικής πρωτεύουσας μαζί με μερικά από τα σημαντικότερα της Γερμανίας.

Οι δράστες κατάφεραν να απενεργοποιήσουν το συναγερμό, αλλά κυρίως να κουβαλήσουν εκτός Μουσείου ένα νόμισμα 53 εκατοστών σε διάμετρο, 3 εκατοστών σε πάχος και 100 κιλά σε βάρος.

Η ληστεία τοποθετείται χρονικά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες μπήκαν στο Μουσείο από παράθυρο και είχαν οργανώσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια ιδίως το θέμα της μεταφοράς του νομίσματος.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, πιστεύουμε πως ο κλέφτης, ίσως κλέφτες, έσπασαν ένα παράθυρο στο πίσω μέρος του μουσείου δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γουίνφριντ Βένζελ. «Στη συνέχεια, μπήκαν στο κτίριο και κατευθύνθηκαν στην έκθεση νομισμάτων. Το νόμισμα φυλασσόταν πίσω από μία αλεξίσφαιρη προθήκη μέσα στο κτίριο. Αυτά μόνο μπορώ να πω» πρόσθεσε ο Βένζελ. 



«Ούτε εγώ, ούτε το μουσείο, μπορεί να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με το προσωπικό στο εσωτερικό του κτιρίου, το σύστημα συναγερμού ή των εγκαταστάσεων ασφαλείας»

Το νόμισμα βρισκόταν μέσα σε αλεξίσφαιρη βιτρίνα. 

Η ονομαστική του αξία υπολογίζεται στο 1 εκατ. δολάρια, όμως λόγω του βάρους του και του χρυσού 24 καρατίων, υπολογίζεται ότι έχει πολύ μεγαλύτερη αξία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο Μουσείο υπάρχουν πάνω από 500 χιλιάδες εκθέματα, αλλά οι δράστες ήθελαν μόνο αυτό.

Το νόμισμα είναι δημιουργία του Καναδικού Νομισματοκοπείου. Από τη μία πλευρά φέρει την κεφαλή της βασίλισσας Ελισάβετ Β' ως αρχηγού του Καναδά και από την άλλη το γνωστό σύμβολο της χώρας, το φύλλο σφενδάμνου.

Το μουσείο Bode έχει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές νομισμάτων στον κόσμο, με περισσότερα από 540.000 είδη. 


Πηγή: in.gr, Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια