Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οχυρωμένοι οικισμοί της εποχής του Ιουστινιανού

Με αφορμή την περιοδική έκθεση του Κάστρου της Βελίκας (η οποία κλείνει την 10η Μαίου), οργανώνεται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας διε...

Οχυρωμένοι οικισμοί της εποχής του Ιουστινιανού

Με αφορμή την περιοδική έκθεση του Κάστρου της Βελίκας (η οποία κλείνει την 10η Μαίου), οργανώνεται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας διεθνής επιστημονική ημερίδα με θέμα «Οχυρωμένοι οικισμοί της εποχής του Ιουστινιανού». 

Πρόκειται για την εποχή κατά την οποία η βυζαντινή αυτοκρατορία απλώνεται στα σύνορα του παλαιότερου ρωμαϊκού κράτους και αμύνεται αποτελεσματικά εναντίον των εχθρών της οχυρώνοντας μεγάλο αριθμό πόλεων και οικισμών. Η Μεσόγειος γίνεται για τελευταία φορά κλειστή θάλασσα ευνοώντας το εμπόριο από την Ισπανία μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Δώδεκα έλληνες και ξένοι επιστήμονες από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και εφορείες αρχαιοτήτων παρουσιάζουν τις έρευνές τους για κάστρα του 6ου αιώνα στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τα Σκόπια, τη Σερβία και τη Ρουμανία, συμμετέχοντας σε συζήτηση για τη σημαντική αυτή περίοδο. 

Οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν από το Δήμο Αγιάς στα παράλια, τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις της εποχής.

Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, Παρασκευή 5 Μαΐου, ώρα 9.30 π.μ. Είσοδος ελεύθερη

Συνδιοργάνωση: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Δήμος Αγιάς

Σημειώνεται ότι η τελευταία ξενάγηση στην έκθεση του Κάστρου της Βελίκας στο Διαχρονικό Μουσείο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.

Πληροφορίες: τηλ. 2413-508242


Δεν υπάρχουν σχόλια