Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας συμμετέχει στον διεθνή εορτασμό

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18...


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας συμμετέχει στον διεθνή εορτασμό

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18/5/2017 με την οργάνωση εκπαιδευτικών περιηγήσεων στη μόνιμη έκθεση καθώς και μουσικής εκδήλωσης στον αύλειο χώρο. 

Για το εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται» με το σκεπτικό ότι τα Μουσεία μπορούν να αναδειχθούν σε φορείς κοινωνικής ειρήνης, καθώς η παρουσίαση αμφιλεγόμενων ή αμφισβητούμενων ζητημάτων μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την κοινωνική συμφιλίωση και την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων. 

Τα μουσεία ως χώροι διαμεσολάβησης και διαλόγου και μέσα από τη δυνατότητα που έχουν να προσφέρουν πολλαπλές αναγνώσεις, μπορούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση τραυματικών ιστοριών και να συμβάλουν στην κατανόηση δύσκολων, αντιφατικών ή σύνθετων πτυχών της ανθρώπινης ιστορίας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας συμμετέχοντας στον εορτασμό θα είναι ανοικτό την Πέμπτη 18/5/2017 από τις 08:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 έως τις 20:00 με ελεύθερη είσοδο για όλους. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιείται θεματική περιήγηση στα εκθέματα του μουσείου με θέμα: «Διαφυλετικοί συμβιβασμοί στην καθιέρωση αρχαίων λατρειών στη δυτική Θεσσαλία».

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας συμμετέχει στον διεθνή εορτασμό

Στόχος είναι να ανακαλύψουν οι επισκέπτες και οι μαθητές μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα τους αμοιβαίους συμβιβασμούς και τις αλληλεπιδράσεις των διαφορετικών φυλών της περιοχής, που οδήγησαν στη δημιουργία κοινής θρησκευτικής ιδεολογίας και στην ειρηνική συμβίωση.

Το ίδιο βράδυ στις 20:30, στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ταξιδεύοντας με κλασική κιθάρα», σε συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας και του Συλλόγου των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας. 

Πρόκειται για ένα ταξίδι στη μουσική με οδηγό τον Χρήστο Διαμαντή και την κλασική του κιθάρα. Στον ατμοσφαιρικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας, ακολουθούμε τη μουσική διαδρομή από την Αναγέννηση έως τον 20ο αιώνα και από τον ρομαντισμό ως το ελληνικό τραγούδι, με τον Χρήστο Διαμαντή να μας δείχνει τον δρόμο της ευαισθησίας, της απλότητας και της ομορφιάς, με την βοήθεια πολύ καλών φίλων και εξαιρετικών μουσικών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους σε όλες τις εκδηλώσεις της ημέρας. 

Πληροφορίες:

- Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας 
Tηλ. 24410-61564, efakar@culture.gr, http:\\ldepka.culture.gr 
- Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας
Tηλ. 24410-25219, amk@culture.gr.

Πηγή: Zougla, ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια