Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Νεώτερη Κεραμεική από την Άρτα 16ος-20ος αι.

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 20:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας θα γίνουν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Η Νεώτερη Κερα...

Η Νεώτερη Κεραμεική από την Άρτα 16ος-20ος αι.

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 20:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας θα γίνουν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Η Νεώτερη Κεραμεική από την Άρτα 16ος-20ος αι.»,

που συνδιοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής – Ίδρυμα Οικ. Γ. Ψαρόπουλου και τον Δήμο Αρταίων.

Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά τα σημαντικότερα και καλύτερα διατηρημένα δείγματα από ένα πλούσιο κεραμικό υλικό, το οποίο ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια ανασκαφικών ερευνών στην πόλη της Άρτας. Πρόκειται κυρίως για αδημοσίευτα ευρήματα, τα οποία, αφού συντηρήθηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό της Υπηρεσίας, εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό. Η έκθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό από τοιχογραφίες και άλλα στοιχεία, μέσω των οποίων ο επισκέπτης δύναται να γνωρίσει από κοντά την κεραμική παραγωγή της Άρτας και την εκλεπτυσμένη αισθητική των κατοίκων της γενικότερα, καθιερώνοντας την παλαιά πρωτεύουσα του Δεσποτάτου ως κέντρο μεταβυζαντινής και νεώτερης κεραμικής τέχνης.

 Θα μιλήσουν:
  • Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια ΕΦΑ Άρτας
  • Νίκος Λιάρος, Επιμελητής ΚΜΝΚ

Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ: «Ο τελευταίος αγγειοπλάστης της Άρτας» παραγωγή του: Δικτύου Νεότερης Κεραμικής.

Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση, όπου ο αρχαιολόγος και πιανίστας Νεκτάριος Γιούτσος θα ερμηνεύσει δικά του έργα για πιάνο.

Πηγή: Epirus Online

Δεν υπάρχουν σχόλια