Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αναστολή της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.

Την αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν προκηρυχθεί για τις 29 και 30 Ιουλίου ανακοίνωσε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσ...

Αναστολή της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.

Την αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν προκηρυχθεί για τις 29 και 30 Ιουλίου ανακοίνωσε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.) σε έκτακτη συνεδρίασή της την Τετάρτη, αφού προηγήθηκε συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., «η υπουργός αντιμετώπισε με υπευθυνότητα τα αιτήματα που έθεσε με το εξώδικό της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού, δρομολογώντας συγκεκριμένες ενέργειες για χρόνια ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους στο ΥΠ.ΠΟ.Α.». «Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. συνεχίζει αταλάντευτα και σταθερά να χειρίζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στο ΥΠ.ΠΟ.Α. στέκοντας ταυτόχρονα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. υλοποιώντας απόφαση του γενικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, είχε προκηρύξει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με κλείσιμο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, για το Σαββάτο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου στο νομό Αττικής. Συγκεκριμένα, ζητούσαν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α.:

Α) Την άμεση διευθέτηση, με τις απαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά της υπουργού, όλων των εκκρεμοτήτων (πλαίσιο λειτουργίας, χρηματοδότηση, τακτοποίηση του συνόλου του προσωπικού και του Παιδικού Σταθμού) που αφορούν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ.Α. με καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης τα μέσα Σεπτεμβρίου και την εν συνεχεία έκδοση της απαραίτητης υπουργικής απόφασης.

Β) Την άμεση προκήρυξη, με τον ορισμό συγκεκριμένων ημερομηνιών όσον αφορά τις διαδικασίες πρόσληψης, των θέσεων 33 αρχαιολόγων και 200 αρχαιοφυλάκων, καθώς και την άμεση έκδοση της απαραίτητης υπουργικής απόφασης για το σύνολο των συναδέλφων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. που εμπίπτουν στο άρθρο 47 του νόμου 4440/2016.

Γ) Την άμεση σύσταση ομάδος εργασίας με συμμετοχή του Υπουργείου, της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. και του οικείου Σωματείου Εργαζομένων για έναρξη ουσιαστικού διαλόγου, αναφορικά με το νέο Οργανικό Πλαίσιο Λειτουργίας του Τ.Α.Π.Α. και με δέσμευση ώστε να περιλαμβάνεται ειδική ρύθμιση για τη διασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων στη φύλαξη και την καθαριότητα των Μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων για την απρόσκοπτη καταβολή των αμοιβών για την εργασία που παρέχουν τις αργίες και τις εξαιρέσιμες ημέρες, ούτως ώστε να μην έχουμε κλειστά Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους κατά τις ημέρες αυτές.

Δ) 'Αμεση προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων του ΥΠ.ΠΟ.Α. με μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στο Αρχαιολογικό έργο, στη βάση της ρύθμισης που εφαρμόστηκε για τους Ο.Τ.Α.

Στ) Αντιμετώπιση του ζητήματος μεταστέγασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.


Πηγή: Καθημερινή, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια