Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ιστορίες ενός Πριγκιπάτου

«Ιστορίες ενός Πριγκιπάτου» τιτλοφορείται το καλαίσθητο έντυπο που κυκλοφόρησε το Υπουργείο Πολιτισμού δια μέσου της Εφορείας Αρχαιοτή...

Ιστορίες ενός Πριγκιπάτου

«Ιστορίες ενός Πριγκιπάτου» τιτλοφορείται το καλαίσθητο έντυπο που κυκλοφόρησε το Υπουργείο Πολιτισμού δια μέσου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, σε συνεργασία με τον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, το οποίο αναφέρεται στα μνημεία του Πριγκιπάτου της Αχαΐας.

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο έντυπο το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες για τη Γλαρέντζα- Ένα λιμάνι ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, την Αγία Σοφία Ανδραβίδας- Ένα ναό με φραγκική ταυτότητα, την Παλαιοπαναγιά Μανωλάδας- Μία βυζαντινή ‘παραφωνία’ στο κρατίδιο των Φράγκων, το Κάστρο Χλεμούτσι- Τον ακοίμητο φρουρό του Πριγκιπάτου και τη Μονή Βλαχερνών- Ένα μοναστήρι με ‘δύο πρόσωπα’. Το πληροφοριακό υλικό συνοδεύεται από φωτογραφίες των μνημείων και χάρτες, καθώς επίσης υπάρχει εκτενής αναφορά για το Πριγκιπάτο της Αχαΐας, που παραπέμπει σε μία συναρπαστική μεσαιωνική ιστορία.

Συνέντευξη Τύπου

Η παρουσίαση του εντύπου έγινε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο στα Λεχαινά, από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κα Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια, την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Νάνση Ράλλη και τον αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Μίγκο.

Ιστορίες ενός Πριγκιπάτου

Ο κ. Μοράντ επεσήμανε ότι η πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε απέδωσε ένα εξαιρετικό έντυπο το οποίο παρουσιάζει τα μνημεία της περιοχής και υποστήριξε ότι το έντυπο αυτό εκδόθηκε σε μία περίοδο που αυξάνεται η επισκεψιμότητα στην περιοχή και θα είναι ένα χρήσιμος οδηγός για όλους, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα τον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Από την πλευρά της η κα Κόλλια συνηγόρησε ότι το συγκεκριμένο φυλλάδιο είναι απόρροια της πολύ καλής συνεργασίας με το δήμο και το Υπουργείο Πολιτισμού και ότι μέσα από αυτό αλλά και τις αφίσες και τα μπάνερ θα προβληθεί ο πλούτος της περιοχής. Όπως είπε, η κεντρική ιδέα ήταν επειδή υπάρχουν πολλά σημαντικά μνημεία στην περιοχή, να δοθεί η ίδια βαρύτητα και να αναδειχθούν όλα μέσα από ένα έντυπο, έτσι ώστε να συμβάλλουν και στην αύξηση της επισκεψιμότητας και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Η ιδέα για το συγκεκριμένο έντυπο ήταν της Εφορείας Αρχαιοτήτων και θα υπάρξει συνέχεια και με τους άλλους δήμους.

Η κα Ράλλη, η οποία επιμελήθηκε την συγγραφή των αρχαιολογικών κειμένων τόνισε ότι ο σκοπός ήταν προβληθούν όλα τα μνημεία, έτσι ώστε να προβληθεί ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και είναι έτσι γραμμένο ώστε να απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Συνολικά έχουν εκτυπωθεί 12.000 φυλλάδια, εκ των οποίων 6.000 στην Ελληνική γλώσσα και 6.000 στην Αγγλική γλώσσα και όπως ανέφερε ο κ. Μίγκος, η λογική είναι αυτό το φυλλάδιο να αποτελέσει νέο πόλο έλξης για τους τουρίστες. Γι’ αυτό άλλωστε θα διανεμηθούν στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και στα τουριστικά γραφεία και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηλείας.

Τον γενικό συντονισμό για την έκδοση του φυλλαδίου είχε εκτός από την κα Κόλλια και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μουσείων κα Σουζάνα Χούλια- Καπερώνη.

Ιστορίες ενός Πριγκιπάτου

Νιώσε την αίγλη ενός μεσαιωνικού κάστρου και ανακάλυψε τα μυστικά που κρύβονται στο Μουσείο.

Άκου τη βουή ενός φράγκικου λιμανιού και απόλαυσε τη θέα στο πέλαγος.

Φαντάσου τη μυσταγωγία μιας γοτθικής εκκλησίας...

Τα μνημεία του Πριγκιπάτου της Αχαΐας σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις!

Άνοιξε το σύνδεσμο που ακολουθεί για να ξεφυλλίσεις το έντυπο και να το εκτυπώσεις για τις εξερευνήσεις σου στο σημερινό Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης:



Δεν υπάρχουν σχόλια