Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Ομηρικά ακρογιάλια» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Καλυψώ, η Ναυσικά, η Κίρκη, ο Οδυσσέας συναντιούνται στα Ομηρικά ακρογιάλια του Γιώργου Κόρδη, τα οποία λειτουργούν ως τόπος του ονείρο...

«Ομηρικά ακρογιάλια» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Η Καλυψώ, η Ναυσικά, η Κίρκη, ο Οδυσσέας συναντιούνται στα Ομηρικά ακρογιάλια του Γιώργου Κόρδη, τα οποία λειτουργούν ως τόπος του ονείρου που ξεκλειδώνει τον ψυχικό κόσμο των πρωταγωνιστών.
Στο φιλόξενο Καφέ του Μουσείου παρουσιάζεται, έως τις 28 Αυγούστου, η έκθεση του Γιώργου Κόρδη με τίτλο «Ομηρικά ακρογιάλια».

Με έμπνευση τις ομηρικές αναγωγές στο αφήγημα της περιοδικής επετειακής έκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οδύσσειες», ο ζωγράφος δημιούργησε μια σειρά έργων που αποτυπώνουν αρχετυπικές μορφές του έργου του Ομήρου με στόχο να αναδιηγηθούν όχι τόσο με περιγραφικό, αλλά κυρίως με συμβολικό τρόπο τις ιστορίες τους.

Η Καλυψώ, η Ναυσικά, η Κίρκη, ο Οδυσσέας συναντιούνται στα Ομηρικά ακρογιάλια του Γιώργου Κόρδη, τα οποία λειτουργούν ως τόπος του ονείρου που ξεκλειδώνει τον ψυχικό κόσμο των πρωταγωνιστών. Ένα όνειρο που άλλοτε μετασχηματίζεται σε πόθο ερωτικό, άλλοτε σε λαχτάρα για το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα ή σε θρήνο για τους συντρόφους.

«Ομηρικά ακρογιάλια» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

«Ομηρικά ακρογιάλια» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο δημιουργός αξιοποιεί τα τέσσερα αρχαία γεώδη χρώματα, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο εικαστικό ιδίωμα, παράλληλα όμως προχωράει σε μια ενδιαφέρουσα σύνδεση του αρχαίου με τον σημερινό, ψηφιακό κόσμο: κάνει ζωγραφική στο τάμπλετ, χρησιμοποιώντας αντί για πινέλο ψηφιακή πένα και πειραματίζεται με τη μέθοδο Giclee, η οποία συνίσταται στην ψηφιακή δημιουργία ζωγραφικών έργων και την εκτύπωσή τους σε περισσότερα αντίτυπα. Την έκθεση επιμελείται ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Μυλωνάς.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα, τηλ. 213 2144817, 213 2144837 & 2132144889
Διάρκεια: έως 28 Αυγούστου. Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.
Ώρες λειτουργίας: 8 π.μ.- 8 μ.μ. (Τρίτη-Κυριακή), 1-8 μ.μ. (Δευτέρα)


Δεν υπάρχουν σχόλια