Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Χωρίς κλιματισμό το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Πρόβλημα στο σύστημα ψύξης αντιμετωπίζει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας. Το πρόβλημα στον κλιματισμό επισήμαναν επισκέπτες στο...

Χωρίς κλιματισμό το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Πρόβλημα στο σύστημα ψύξης αντιμετωπίζει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας. Το πρόβλημα στον κλιματισμό επισήμαναν επισκέπτες στο Μουσείο, οι οποίοι και ενημέρωσαν για το γεγονός το thebest.gr.

Σε επικοινωνία που είχε ο ιστότοπος thebest.gr με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Αννίτα Κουμούση – Βγενοπούλου, είπε πως γνωρίζουν για το θέμα και μάλιστα η ίδια την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 έθεσε το ζήτημα μεταξύ άλλων στη Διεύθυνση Εκτέλεσης Έργων Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού που είναι αρμόδιο υπηρεσιακά για τέτοιας φύσης προβλήματα.

Όπως εξήγησε η κυρία Κουμούση, για μεγάλα τεχνικά προβλήματα όπως η δυσλειτουργία του συστήματος ψύξης των χώρων του Μουσείου, δεν μπορούν οι ίδιοι να επέμβουν, λόγω του ότι δεν υπάρχουν χρήματα αλλά κυρίως λόγω του γεγονότος ότι την ευθύνη για την αποκατάσταση τους την έχει η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Εκτέλεσης Έργων Μουσείων.

Μάλιστα παρόμοιο πρόβλημα με το Μουσείο της Πάτρας έχουν τουλάχιστον άλλα 4 μουσεία της χώρας. Το θετικό είναι ότι έχει δρομολογηθεί η όλη διαδικασία και χθες, Τετάρτη 12 Ιουλίου έληγε η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων αναδόχων για την επισκευή και αποκατάσταση του προβλήματος στον κλιματισμό. Όπως είπε η κυρία Κουμούση, αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, τότε δεν αποκλείεται το αργότερο σε μία εβδομάδα, δέκα ημέρες να έχει τελειώσει το ζήτημα και το σύστημα ψύξης να λειτουργεί και πάλι κανονικά στον υπέροχο χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας που αυτήν την περίοδο έχει και αυξημένη επισκεψιμότητα από περαστικούς τουρίστες.

Πάντως το παρήγορο στην όλη υπόθεση είναι ότι οι κυρίως χώροι – αίθουσες του Μουσείου είναι ψηλοτάβανοι και άρα κρατάνε δροσιά. Όπως μάλιστα τους περιέγραψε η κ. Κουμούση, η μεγάλη αίθουσα είναι σαν ένα τριώροφο, ψηλό κτίριο. Ωστόσο και πάλι όταν οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 39 με 40 βαθμούς όπως αυτές οι ημέρες, είναι απίθανο να μην κάνει ζέστη και μέσα σε ψηλά κτίρια, όπως του Μουσείου που έχει και σημεία με γυάλινες προσόψεις όπου η θερμότητα αντανακλάται και είναι μεγαλύτερη.

Όσοι λοιπόν επισκέπτεστε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας φροντίστε αυτές τις μέρες να έχετε μαζί σας έστω μία βεντάλια και δροσερό νεράκι.

Στην επισήμανση πως κάτι τέτοιο δεν θα άφηνε να συμβεί το ΥΠΠΟ στο Μουσείο της Ακρόπολης για παράδειγμα που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, η κ. Κουμούση άφησε να εννοηθεί πως δυστυχώς το Μουσείο της Πάτρας δεν είναι σαν της Ακρόπολης.

Πηγή: Τ. Μαρτάτος, The Best News

Δεν υπάρχουν σχόλια