Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Κως: Επισκέψιμος και ο πρώτος όροφος του Αρχαιολογικού Μουσείου

Κως: Επισκέψιμος και ο πρώτος όροφος του Αρχαιολογικού Μουσείου

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε ότι από χθες, Σάββατο 5 Αυγούστου, είναι επισκέψιμος  για το κοινό  και ο όροφος του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Κω. 

Παράλληλα, συνεχίζεται η συντήρηση ορισμένων από τα εκθέματα που χρειάστηκε να απομακρυνθούν, προκειμένου να επανατοποθετηθούν άμεσα στις θέσεις τους.​

Υπενθυμίζουμε ότι το Μουσείο, το οποίο είχε κλείσει προσωρινά για έλεγχο του κτηρίου και των εκθεμάτων μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,7R που έπληξε το νησί τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου, επαναλειτούργησε μια εβδομάδα μετά, το Σάββατο 29 Ιουλίου, ανοίγοντας τις αίθουσες του ισογείου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μέσω των Υπηρεσιών του παρακολουθεί την εφαρμογή των σωστικών μέτρων για την διατήρηση της ασφαλούς λειτουργίας των μνημείων αλλά  και προετοιμάζεται για τη λήψη και άλλων απαραίτητων μέτρων, ώστε σύντομα να επανέλθουν στην προτέρα κατάστασή τους.

Ειδικότερα μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί περισχοινίσεις και προστατευτικά πλέγματα στον Δυτικό Αρχαιολογικό Χώρο (περιοχή Ξυστού, περιοχή βόρεια Βεσπασιανών, περιοχή Οικίας της Ευρώπης). Λήφθηκαν  πρώτα μέτρα αντιστήριξης και υποστύλωσης στην πύλη του Φόρου, το Κάστρο Νεραντζιάς και τον Δυτικό Αρχαιολογικό Χώρο. Ξεκίνησε επίσης  η εφαρμογή μέτρων υποστήριξης και αντιστήριξης στις μεσαιωνικές οχυρώσεις της οδού Ιπποκράτους.


Πηγή: ΥΠΠΟΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου