Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξεκινούν οι εργασίες αναστήλωσης στο γεφύρι της Πλάκας

Ολοκληρώθηκε η τρίτη συνάντηση της Επιστημονικής Επιτροπής για την «Στέρεωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση και Ανάδειξη της Γέφυρας Αράχ...


Ξεκινούν οι εργασίες αναστήλωσης στο γεφύρι της Πλάκας

Ολοκληρώθηκε η τρίτη συνάντηση της Επιστημονικής Επιτροπής για την «Στέρεωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση και Ανάδειξη της Γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα». 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τέθηκαν υπόψη της Επιτροπής οι προτάσεις: του τεχνικού συμβούλου του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών-Εταιρεία Καλλίεργος, του Τεχνικού Επιμελητηρίου-Τμήματος Ηπείρου και της Υπηρεσίας Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Η Επιτροπή αποφάσισε για τις άμεσες ενέργειες που αφορούν στη στερέωση του Δυτικού Βάθρου, καθώς και στη στάθμη του κεφαλόδεσμου στη θεμελίωση του ανατολικού μεσόβαθρου.

Ξεκινούν οι εργασίες αναστήλωσης στο γεφύρι της Πλάκας

Οι εργασίες για τα παραπάνω θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες είκοσι (20) ημέρες, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν με δαπάνες τις περιφέρειας Ηπείρου, την επίβλεψη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠ.ΠΟ.Α και τεχνικό εξοπλισμό και προσωπικό που διαθέτει η κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ.

Το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια δεν άντεξε στη μανία της φύσης και γκρεμίστηκε τον Φεβρουάριο του 2015. 

Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια