Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οι Τούρκοι θέλουν να ενώσουν την αρχαία Έφεσο με τη θάλασσα!

Ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, που μπορεί να… θαμπώσει τους Άραβες από τις χώρες του Κόλπου, είναι στα σκαριά σε μια προσπάθεια τόνωσης του...

Οι Τούρκοι θέλουν να ενώσουν την αρχαία Έφεσο με τη θάλασσα!

Ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, που μπορεί να… θαμπώσει τους Άραβες από τις χώρες του Κόλπου, είναι στα σκαριά σε μια προσπάθεια τόνωσης του τουρισμού. 

Στις 19 Οκτωβρίου θα γίνει ο διαγωνισμός για το κανάλι που θα ενώσει την αρχαία Έφεσο με τη θάλασσα, «και θα επαναφέρει την περιοχή στην κατάσταση που ήταν πριν από 2.500 χρόνια», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Σμύρνης, μέλος του AKP, Ατίλα Κάγια.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Εφέσου βρίσκεται τρία χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της σημερινής πόλης Σελτσούκ, και σύμφωνα με το σχέδιο θα αποκτήσει και πάλι λιμάνι στις ακτές του Αιγαίου.

Οι Τούρκοι θέλουν να ενώσουν την αρχαία Έφεσο με τη θάλασσα!

Στα αρχαία χρόνια υπήρχε όντως ένα κανάλι 6 χλμ. που ένωνε την πόλη με τη θάλασσα, και το οποίο με την πάροδο των αιώνων καλύφθηκε με φερτά υλικά από τον ποταμό Κάϋστρο.

Σύμφωνα με τον 2ο Περιφερειακό Διευθυντή Υδραυλικών Έργων Αλί Φουάτ Εκέρ, τα έργα διάνοιξης του καναλιού θα γίνουν με μεγάλη προσοχή ώστε να μην υπάρξει αλλαγή στο ιστορικό τοπίο. Η πρώτη φάση του έργου έχει προϋπολογισμό περίπου 8 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Η αρχαία Έφεσος είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά αξιοθέατα στην Τουρκία, και λόγω της εύκολης πρόσβασης από το αεροδρόμιο της Σμύρνης και από το λιμάνι του Κουσάντασι. «Το κανάλι θα αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών», εκτίμησε ο Ατίλα Κάγια.


Πηγή: Pontos-News

Δεν υπάρχουν σχόλια