Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δεινόσαυροι VS ρομπότ: Μάχη ανάμεσα στα Μουσεία Επιστημών και Φυσικής Ιστορίας

Όταν δύο κορυφαία Μουσεία και απόλυτα σεβαστά Ιδρύματα παγκοσμίως έρχονται σε διαδικτυακή σύγκρουση, το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό...


Δεινόσαυροι VS ρομπότ: Μάχη ανάμεσα στα Μουσεία Επιστημών και Φυσικής Ιστορίας

Όταν δύο κορυφαία Μουσεία και απόλυτα σεβαστά Ιδρύματα παγκοσμίως έρχονται σε διαδικτυακή σύγκρουση, το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.

Ο λόγος για το Μουσείο Φυσικής Ιστορία και το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου. Η πρωτόγνωρη διαμάχη ξέσπασε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής έκθεσης Ask a curator και όταν ένας χρήστης ανήρτησε στο Twitter το απλό, αλλά επίμαχο, tweet: «Ποιος θα κέρδιζε σε μια μάχη ανάμεσα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Επιστημών; Ποια εκθέματα θα έπαιζαν καταλυτικό ρόλο στη νίκη;».

Ο διαδικτυακός διάλογος που πραγματοποιήθηκε μέσω tweets ήταν σε πραγματικό χρόνο, περιείχε άφθονο χιούμορ και απολαυστικά καυστικές τοποθετήσεις. Στη «μάχη», μάλιστα, συμμετείχαν δεινόσαυροι, ψάρια-βαμπίρ, δράκοι, γοργόνοι, και άλλα πλάσματα, διασταυρώνοντας τα ξίφη τους και βάζοντας το κοινό στην απόλυτη αγωνία για το ποιος θα επικρατήσει.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η ανταλλαγή ερωτήσεων και απαντήσεων έγινε viral.

Η πρώτη απάντηση στο «αθώο» ερώτημα του χρήστη ήρθε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: «Έχουμε δεινόσαυρους. Κανένας συναγωνισμός».

Λίγο μετά, μπαίνει δυναμικά στην αρένα το Μουσείο Επιστημών. «Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου είναι γεμάτο παλιά απολιθώματα, αλλά εμείς έχουμε ρομπότ, spitfire και αρχαία δηλητήρια. Μπουμ!»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «επιστράτευσε» δεινοσαύρους και άλλα πλάσματα και απάντησε «Εμείς έχουμε ρομπότ δεινοσαύρους, πτεροδάκτυλους και τα πιο δηλητηριώδη πλάσματα στη Γη. Συν ηφαίστεια και σεισμούς... Και ψάρια-βαμπίρ».


Μουσείο Επιστημών: «Τι λέτε, όμως, γι αυτόν τον γοργόνο (υπήρξε επισύναψη φωτογραφίας που απεικονίζει ένα απολίθωμα που μοιάζει με αρσενικό ψάρι); Επίσης, έχουμε τον πυρηνικό πύραυλο Polaris, όπως λέει και ο Khalil».


Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: «Η Τζένι Χάνιβερ βλέπει τον γοργόνο σας, αλλά ποτέ δεν θα έφερνε έναν πυρηνικό πύραυλο σε έναν μετεωρίτη που απειλεί τη Γη, και τελικά τα εκθέματα κατσαρίδων μας, θα επιβιώσουν όλων!».
Μουσείο Επιστημών: Βλέπουμε τις κατσαρίδες σας και έχουμε αυτό για να τις χτυπήσουμε [στο σημείο αυτό επισυνάπτεται φωτογραφία με γαλότσα]».

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: «Δεν υπάρχει ποτέ μόνο μια κατσαρίδα και λιώσαμε το πλαστικό σας με τη λάβα μας [επισυνάπτεται βίντεο με ρέουσα ηφαιστειακή λάβα].

Ο «πόλεμος» συνεχίστηκε για αρκετή ακόμη ώρα, με ευφάνταστους διάλογους και ατάκες που «σκοτώνουν».

Πηγή: Μ. Πετροπούλου, in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια