Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βλέποντας με τις Αισθήσεις

Μια φορά το μήνα επισκέπτες με χαμηλή όραση ή τυφλότητα συμμετέχουν σε πολυαισθητικά εργαστήρια και παρακολουθούν σκηνοθετημένες αφηγή...

Βλέποντας με τις Αισθήσεις

Μια φορά το μήνα επισκέπτες με χαμηλή όραση ή τυφλότητα συμμετέχουν σε πολυαισθητικά εργαστήρια και παρακολουθούν σκηνοθετημένες αφηγήσεις που κάνουν τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη προσβάσιμες.

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τους συμπολίτες μας με χαμηλή όραση ή τυφλότητα αναπτύσσει το Μουσείο Μπενάκη. 

Όπως διαβάσουμε στη σχετική ενότητα στο site του Μπενάκη: «Η Επιστροφή σήμερα δεν είναι μόνο νόστος ομηρικός. Είναι ελπίδα, δύναμη, υπόσχεση και αρχή. Είναι η αφήγηση της ζωής, η περιπέτεια ξανά, το ταξίδι στην αφετηρία. Είναι παιχνίδι και προσευχή, είναι πόλεμος και προσδοκία, είναι απόφαση και τέλος. Και ξανά αρχή. Είναι έκθεμα και μαζί παραμύθι.

Οι Έξι Επιστροφές του φετινού Βλέποντας με τις Αισθήσεις, από την Επιστροφή του Ήρωα και την Επιστροφή στην Παιδική Ηλικία στη Μισή Επιστροφή, στο Εργαλείο της Επιστροφής και στο Αντίθετό της… φέρνουν κύκλους το χρόνο, τη σκέψη, τον κόσμο». 

Η δημιουργική ομάδα της πρωτοβουλίας αυτής είναι : Στη σύλληψη / πολυαισθητικός σχεδιασμό ο Φώτης Φλεβοτόμος, στις Ιστορίες η Μαρία Αγγελίδου, στην εικαστική επιμέλεια ο Δημήτρης Αμελαδιώτης και στη κίνηση η Βίκη Σπάχου. Η όλη παραγωγή είναι του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου
Η Επιστροφή του Ήρωα: Δεν τους Λένε Όλους Ιάσονες

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου
Επιστροφή στην Παιδική Ηλικία: Σε Κλίμακα 1:50

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου
Το Εργαλείο της Επιστροφής: Η Προσευχή του Αστρολάβου


Πηγή: Στ. Σουρίλα, Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια