Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Πολύχρωμοι θεοί» της Αρχαίας Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο

Επιχρωματισμένα αντίγραφα από αγάλματα και γλυπτά παρουσιάζονται στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Σαν Φρανσίσκο. Η έκθεση διασκεδάζει τη...


«Πολύχρωμοι θεοί» της Αρχαίας Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο

Επιχρωματισμένα αντίγραφα από αγάλματα και γλυπτά παρουσιάζονται στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Σαν Φρανσίσκο. Η έκθεση διασκεδάζει την αντίληψη του «λευκού» που έχουμε για τα αγάλματα και στηρίζεται σε έρευνα δεκαετιών ομάδας ερευνητών. Είχε φιλοξενηθεί στη χώρα μας το 2007.

Στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Σαν Φρανσίσκο (FAMSF) βρίσκεται η έκθεση «Θεοί με χρώματα: Η πολυχρωμία του αρχαίου κόσμου», που είχε δει το κοινό στη χώρα μας το 2007.

Στόχος της έκθεσης είναι να δώσει μια νέα οπτική στην αντίληψη του «λευκού» που υπάρχει για τα αρχαία αγάλματα. Μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, οπότε και θα διαρκέσει η έκθεση, οι επισκέπτες θα δουν αντίγραφα γνωστών αγαλμάτων «πλούσια διακοσμημένα και γεμάτα ζωή», από την Ανατολή, την Αίγυπτο, την Ελλάδα και τη Ρώμη.

Η έκθεση στηρίζεται σε έρευνες ομάδας επιστημόνων, με επικεφαλής τους Inzenz Brinkmann και Ulrike Koch-Brinkmann του Πανεπιστημίου του Μονάχου, σχετικά με τον επιχρωματισμό των γλυπτών στην αρχαιότητα. 

«Πολύχρωμοι θεοί» της Αρχαίας Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο

Οι ερευνητές επί πολλές δεκαετίες ανέπτυξαν μεθόδους για να καταφέρουν να ανιχνεύσουν χρωματικά κατάλοιπα σε αρχαία γλυπτά, επιδιώκοντας να δώσουν τα αρχικά χρώματα με αρκετή ασφάλεια.

Για πρώτη φορά, οι «Πολύχρωμοι θεοί» είχαν παρουσιαστεί στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου, ενώ στην Ελλάδα φιλοξενήθηκαν το 2007 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το Σαν Φρανσίσκο είναι ο τελευταίος σταθμός της έκθεσης, που έχει ταξιδέψει σε σημαντικά μουσεία σε όλο τον κόσμο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια