Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πολωνία: Στο φως ανεκτίμητος θησαυρός

Ανεκτίμητος θησαυρός, ο οποίος κρυβόταν εδώ και αιώνες σε καθεδρικό ναό στο Bydgoszcz της Πολωνίας, ήρθε στο φως κατά την διάρκεια αρχ...


Ανεκτίμητος θησαυρός, ο οποίος κρυβόταν εδώ και αιώνες σε καθεδρικό ναό στο Bydgoszcz της Πολωνίας, ήρθε στο φως κατά την διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών ρουτίνας ενόψει εργασιών ανακαίνισης του ναού.

Εντοπίστηκαν 480 χρυσά νομίσματα και άλλα 200 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων (δαχτυλίδια και περιδέραια). Τα περισσότερα από τα νομίσματα χρονολογούνται στο 1640, με το παλαιότερο να είναι ένα χρυσό δουκάτο από την περίοδο της βασιλείας του Σιγισμούνδου Αυγούστου (King Sigismund Augustus), από το πρώτο μισό του 16ου αιώνα. Μερικά από τα νομίσματα προέρχονται από την Αυστρία και την Τουρκία.





«Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε μέγεθος αλλά και αξία θησαυρό που έχει βρεθεί στο Bydgoszcz. Υποθέτουμε ότι είχε κρυφτεί εκεί κατά την περίοδο σουηδικής εισβολής στην περιοχή, η οποία είχε τότε καταληφθεί τρεις φορές από τους Σουηδούς», ανέφερε ένας από αρχαιολόγους της ανασκαφής.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τον θησαυρό είχαν κρύψει σε ένα ξύλινο κουτί, το οποίο ωστόσο δεν βρέθηκε. Ιστορικοί τέχνης αναζητούν πλέον το πότε και γιατί έκρυψαν  τον συγκεκριμένο θησαυρό στον καθεδρικό ναό. Όλα τα ευρήματα θα αποδοθούν στο Περιφερειακό Μουσείο του Bydgoszcz.


Δεν υπάρχουν σχόλια