Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαίος οικισμός αποκαλύπτεται δίπλα σε αυτοκινητόδρομο στο Ισραήλ

Μόλις στις 7 Ιανουαρίου Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν αρχαίο οικισμό, που χρονολογείται περίπου μισό εκατομμύριο...


Αρχαίος οικισμός αποκαλύπτεται δίπλα σε αυτοκινητόδρομο στο Ισραήλ

Μόλις στις 7 Ιανουαρίου Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν αρχαίο οικισμό, που χρονολογείται περίπου μισό εκατομμύριο χρόνια πίσω και βρισκόταν ακριβώς δίπλα σε έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο του Ισραήλ.   

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η τοποθεσία που ανακαλύφθηκε δίπλα στην Jaljulia, βορειοανατολικά του Τελ Αβίβ, πιθανώς αποτελούσε ένα είδος παραδείσου για τους προϊστορικούς κυνηγούς-συλλέκτες, καθώς ήταν μέρος με πλούσια βλάστηση που επέτρεπε στο να κατοικηθεί από διάφορα είδη ζώων.   

Μέχρι στιγμής έχουν έρθει στο φως εκατοντάδες χειροποίητα μικροπράγματα -μεταξύ των οποίων και προϊστορικά εργαλεία και όπλα κυνηγιού- ενώ οι επικεφαλής της Αρχής Ισραηλινών Αρχαιοτήτων δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το γεγονός ότι ένας τέτοιος οικισμός βρισκόταν τόσο καλά διατηρημένος σε μία ζώνη σύγχρονης ζωής, όπως ένας αυτοκινητόδρομος.    

«Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι μεταξύ της Jaljulia και της Εθνικής Οδού 6, πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια, βρισκόταν μια αρχαία γειτονιά περίπου μισού εκατομμυρίου ετών και έχει διατηρηθεί τόσο καλά», εξηγεί ο Ran Barkai, επικεφαλής του τμήματος αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.   

Ας σημειωθεί ότι η περιοχή συνδέεται με τον homo erectus, έναν άμεσο πρόγονο των σημερινών ανθρώπων, ενώ η ανασκαφή είχε ξεκινήσει στο συγκεκριμένο σημείο, λόγω των σχεδίων πολεοδομικής ανακατασκευής της περιοχής, τα οποία απαιτούσαν εκ των προτέρων έλεγχο και έγκριση από την πλευρά των αρχαιολογικών αρχών του Ισραήλ.  

Πηγή: LiFO

Δεν υπάρχουν σχόλια