Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κοζάνη: Πρόταση για ίδρυση Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών

Η Κοζάνη δικαιούται να διεκδικήσει Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών με τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, κα...

Κοζάνη: Πρόταση για ίδρυση Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών

Η Κοζάνη δικαιούται να διεκδικήσει Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών με τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις, με το Μουσείο Αιανής, το σημαντικό ανασκαφικό έργο, τις επιστημονικές έρευνες  και μια σειρά σημαντικών μνημείων που βρίσκονται στην περιοχή. 

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης, κατά τη διάρκεια ημερίδας, στην οποία παρουσιάστηκε το παρελθόν το παρόν και το μέλλον της 35χρονης πορείας του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.

Μάλιστα ο Βουλευτής Κοζάνης υπογράμμισε ακόμα την αναγκαιότητα σύνδεσης της Αιανής με κεντρικές οδικές αρτηρίες καθώς επίσης και την πραγματοποίηση εγκαινίων που θα αναδείξουν το Μουσείο Αιανής που μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο για την ευρύτερη περιοχή.

Στην ίδια εκδήλωση η πρωτεργάτρια του Μουσείου Αιανής Δρ. Γεωργία Καραμήτρου Μεντεσίδη, παρουσίασε για μια ακόμη φορά την πρότασή της για τη δημιουργία τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας, την οποία έχει καταθέσει από το 2005.

Σύμφωνα με την κα Καραμήτρου η πρότασή της αυτή  μπορεί να ενταχθεί στον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, ενώ όπως σημείωσε η ίδρυση της σχολής, θα δώσει ώθηση στο Μουσείο Αιανής, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό πολιτισμικό αλλά και αναπτυξιακό κέντρο για την περιοχή.


Πηγή: Δ. Αμαραντίδου, ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια